Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Započela istraga moguće krađe

Malverzacije s mobilnim kućama? Ministar ekspresno reagirao: "Svaka kriminalna radnja bit će procesuirana“

Aktualno Galerija Sumnja se na malverzacije sa kućicama - 4 Sumnja se na malverzacije sa kućicama - 4 Foto: DNEVNIK.hr Sumnja se na malverzacije sa kućicama - 3 Sumnja se na malverzacije sa kućicama - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sumnja se na malverzacije sa kućicama - 1 Sumnja se na malverzacije sa kućicama - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sumnja se na malverzacije sa kućicama - 2 Sumnja se na malverzacije sa kućicama - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sumnja se na malverzacije sa kućicama - 5 Galerija 1/5 >>
Ministar Tomo Medved najavio je ekspresne sankcije za svakoga kome se dokaže krivo činjenje u slučaju sumnje na malverzacije donacijama mobilnih kuća za područje pogođeno potresom.

Nakon objave na društvenim mrežama o navodnim malverzacijama s mobilnim kućicama koje je poklonilo hotelsko poduzeće s Maloga Lošinja, iako je osoba koja je objavila tu vijest kasnije povukla svoje objave, nadležne službe ipak će reagirati.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Slika nije dostupna Ogorčeni građani prosvjeduju VIDEO Medveda ispreskakali novinari: Pogledajte kako je objasnio zašto ni on ni premijer danas nisu na Banovini

Na društvenim mrežama počela se širiti vijest da su se dobro očuvane velike mobilne kuće prodavale za deset tisuća kuna, a nisu dostavljane na adrese na kojima su trebale biti. Riječka policija za sada nije zaprimila prijavu i ne provodi istragu.

Iz hotelske tvrtke koja je donirala kućice poručuju da su se odlučili za donaciju otvorena srca, a sve je išlo preko državnog stožera. O svemu se oglasio i ministar Tomo Medved.

"Ja sam dobio saznanje o određenim aktivnostima koje se odvijaju na društvenim mrežama, a koje se tiču konkretno ovog područja za koje odgovaramo o aktivnostima i radnjama za koje također odgovaramo.

Istog trenutka sam proslijedio našim nadležnim službama koje su provele svoj postupak i oni će dalje po službenoj dužnosti postupati. I to očekujem i dalje, svaka pojavnost, svaka sumnja na bilo koji oblik kriminalnih radnji biti će procesuirana isti trenutak“, zaključio je ministar.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene