Ministar Tomo Medved najavio je ekspresne sankcije za svakoga kome se dokaže krivo činjenje u slučaju sumnje na malverzacije donacijama mobilnih kuća za područje pogođeno potresom.

Galerija


Nakon objave na društvenim mrežama o navodnim malverzacijama s mobilnim kućicama koje je poklonilo hotelsko poduzeće s Maloga Lošinja, iako je osoba koja je objavila tu vijest kasnije povukla svoje objave, nadležne službe ipak će reagirati.

Vezani članci Tomo Medved i Ivo Žinić Zatrašujući podaci: Medved otkrio koliko ljudi nakon potresa nema smještaj - "Stanje s objektima nije dobro" Premijer Andrej Plenković u Sisku Vlada odbacuje mogućnost da je zakazala: ''Svi koji žele siguran smještaj mogu ga dobiti i to je osigurano od prvog dana''

Na društvenim mrežama počela se širiti vijest da su se dobro očuvane velike mobilne kuće prodavale za deset tisuća kuna, a nisu dostavljane na adrese na kojima su trebale biti. Riječka policija za sada nije zaprimila prijavu i ne provodi istragu.

Iz hotelske tvrtke koja je donirala kućice poručuju da su se odlučili za donaciju otvorena srca, a sve je išlo preko državnog stožera. O svemu se oglasio i ministar Tomo Medved.

"Ja sam dobio saznanje o određenim aktivnostima koje se odvijaju na društvenim mrežama, a koje se tiču konkretno ovog područja za koje odgovaramo o aktivnostima i radnjama za koje također odgovaramo.

Istog trenutka sam proslijedio našim nadležnim službama koje su provele svoj postupak i oni će dalje po službenoj dužnosti postupati. I to očekujem i dalje, svaka pojavnost, svaka sumnja na bilo koji oblik kriminalnih radnji biti će procesuirana isti trenutak“, zaključio je ministar.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr