Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još jedan konvoj kamp-kućica krenuo je iz Istre prema Banovini. Konvoj je slikan na riječkoj zaobilaznici. U njemu je dvadesetak kućica.


Vlasnici kampova, privatnici, poduzetnici i fizičke osobe koje su u mogućnosti sakupljaju novac i kupuju kamp-kućice kako bi pomogli onima kojima je u potresu sve nestalo.

U srijedu je prema Banovini krenulo dvadesetak kamp-kućica, a to je samo jedan u nizu konvoja koji su krenuli u tom smjeru od 30. prosinca. Svaka kućica na sebi ima oznaku s imenom, prezimenom i telefon za kontakt osobe u potrebi kako bi stigla na pravu adresu.

Istarski donatori informacije o obiteljima u potrebi dobivaju s terena, mimo stožera. U kamp-kućicama je, navode, sve što treba, a provjerena je i njihova funkcionalnost. U njima su ručnici, posteljina, obiteljski paketi hrane i higijene te grijalice.

Do sada je više od 200 kamp-kućica donirano je iz Istre u potresom pogođeno područje. Radi se o privatnoj inicijativi koja se pokrenula odmah nakon razornog potresa.

Slika nije dostupna Medved: "Od sutra će biti spremna nova lokacija za podjelu hrane u Petrinji"

Slika nije dostupna Obitelj već desetu noć spava u štaglju, ogorčeni su na institucije i gradonačelnika Gline: "Cijela je kuhinja pala na mene, slomila mi je prste"

Iz konvoja ističu da će i dalje nastaviti slati kamp-kućice iako ih je sve manje za kupiti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju