Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gdje je policija?

Uznemirujuće snimke stižu iz Grada na Četiri Rijeke: "Oni više ne čekaju da padne mrak"

Aktualno Galerija Opasan promet u Karlovcu, ilustracija - 3 Opasan promet u Karlovcu, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Opasan promet u Karlovcu, ilustracija - 1 Opasan promet u Karlovcu, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Opasan promet u Karlovcu, ilustracija - 2 Opasan promet u Karlovcu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Opasan promet u Karlovcu, ilustracija - 4 Opasan promet u Karlovcu, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Opasan promet u Karlovcu, ilustracija - 5 Galerija 1/5 >>
Još jedna uznemirujuća snimka sulude vožnje stiže iz Karlovca, gdje je jedna žena za dlaku izbjegla tešku prometnu nesreću. Video je snimila nadzorna kamera koju su postavili stanovnici ulice poznate po neprilagođenoj vožnji. Iako godinama od vlasti traže rješenje, očito ga neće dobiti tako brzo. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić.

Žena sa psom nije ni slutila što bi joj se dogodilo da je cestom u naselju Grabrik u Karlovcu prošla koju sekundu kasnije. "To je nama svakodnevica", kaže Mirela i prepričava sličnu situaciju od prije nekoliko dana kada je njezin suprug šetao psa te umalo i sam stradao.

"Auto je išao više od 100 kilometara na sat prema zavoju, s tim da je zaobišao tri auta koja su se normalno vozila, prešao preko ležećeg policajca, ali sa strane po nogostupu i nastavio voziti nogostupom", kaže Mirela Vuković iz Karlovca reporterki Dnevnika Nove TV Ameli Čilić. 

Divljaštva se ne događaju samo noću. Mjerač brzine postavljen uz cestu najbržu je vožnju izmjerio usred bijela dana.

"Oni više ne čekaju da padne mrak i noć i da počnu sa svojim driftanjem. Najveća brzina zabilježena na cesti bila je u 13:40, čovjek je prošao 130 km/h", kaže Ines Mikša iz Karlovca.

Zbog svega karlovačka četvrt Grabrik godinama piše peticije. Od policije traže dodatne uspornike, a od politike da ih se čuje. Karlovački gradski vijećnik Dimitrije Birač kaže da svaki treći Karlovčanin traži isto, no na Grabriku je najgore, zato proziva komunalnog pročelnika i traži: "Da on do kraja tjedna objavi točan hodogram kako će se i što dogoditi i da u roku od tjedan-dva ovdje dobijemo ležeće policajce", poručuje Birač.

Ne može u tjedan-dva, odgovara pročelnik. Sad se radi elaborat, njega procjenjuje Ministarstvo unutarnjih poslova, svoje mišljenje potom vraća u grad, a onda grad od policije i Hrvatskih cesta može tražiti dodatnog ležećeg policajca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dugo će ovo pamtiti Poduzetnik kažnjen s čak 121.000 eura: Pogledajte što je napravio

Dario Greb, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Karlovca, kaže da se u iduća dva-tri tjedna može očekivati rješenja po elaboratu. "Ministarstvo unutarnjih poslova treba dostaviti u najkraćem mogućem roku svoje mišljenje o tome", kaže. A to mišljenje možemo naslutiti po odgovoru načelnika prometne policije. Cesta je nadzirana, ali nije dovoljno opasna, kaže Davor Boljkovac, načelnik postaje prometne policije Karlovac.

Pročitajte i ovo Jurnjava po cesti Snimali se kako jure VIDEO Strahovito brza vožnja: Dvojac u susjedstvu jurio 250 km/h, vozili i po zaustavnom traku

"Za taj dio ceste bio je nadzor, međutim, prema statističkim podacima, nije se pokazalo kao neka izrazito crna točka ili nešto drugo da bi bilo zabrinjavajuće", napominje. Stanovnici Grabrika pitaju se hoće li kad postane zabrinjavajuće biti prekasno.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene