Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sulić plačući molio da ne ide u pritvor i dao sucu 'časnu riječ' da se neće skrivati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši većinski vlasnik i direktor zagrebačke prijevozničke tvrtke "Croatia bus" Leon Sulić (60) više nije lice s tjeralice jer se jučer, dvije godine nakon bijega, pojavio na ponovljenom suđenju na zagrebačkom Županijskom sudu.

MUP je sa svojih internetskih stranica iz rubrike "Traže se" skinuo Sulićevu fotografiju, no to još treba učiniti i Interpol na čijim se službenim stranicama Sulićevo ime još uvijek nalazi među 72 bjegunca za kojima Hrvatska traga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predstavljen u Frankfurtu Seat Leon Cross Sport neće u proizvodnju Slika nije dostupna Više snage Seat predstavio osvježeni Leon Cupra

Međunarodna tjeralica za Sulićem objavljena je nakon što je u srpnju 2005. pobjegao zbog sedmogodišnje osuđujuće nepravomoćne presude. Prvostupanjski sud ga je tada proglasio krivim za zlouporabu "tešku" 15,5 milijuna kuna na štetu "Croatia busa", a uz njega je na tri godine zatvora, također zbog zlouporabe položaja i ovlasti, osuđen i bivši direktor tvrtke "Drava" Marko Pušić (53).

No, početkom svibnja ove godine Vrhovni sud ukinuo je presudu zbog propusta prvostupanjskog suda koji na kraju dokaznoga postupka nije ponovno pitao optuženike da se izjasne smatraju li se krivima, čime su počinjene bitne povrede odredaba kaznenoga postupka. Stoga je Vrhovni sud vratio slučaj na ponovno suđenje sudskom vijeću pod predsjedanjem suca Vladimira Pavlekovića.

Sulić se jučer u pratnji sina pojavio na prvom ročištu, a budući da je tjeralica za njim još bila na snazi, s lisicama na rukama odveden je u sudsku ćeliju za zadržavanje. No, ubrzo je izašao na slobodu jer je sudsko vijeće odbilo prijedlog tužiteljstva da ga se pritvori zbog opasnosti od bijega. Umjesto toga, oduzeta mu je putovnica i zabranjeno mu je da do kraja postupka napušta Zagreb.

Sulić je pred sucem izjavio da se skrivao jer je imao dva moždana udara i lošeg je zdravlja, zbog čega ne bi podnio pritvor. U jednom je trenutku i zaplakao, a na kraju je sucu dao "časnu riječ" da će dolaziti na ročišta i da se neće skrivati.

Nakon izlaska iz sudnice nije želio odgovoriti novinarima gdje se skrivao, a to, po njegovim riječima, nisu znali ni njegovi
odvjetnici.

Ponovljeno suđenje Suliću i Pušiću, koji su se izjasnili da se ne osjećaju krivima, nastavlja se krajem srpnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene