Nastavljaju se sukobi na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice. Podneseno je 16 prijava koje se odnose na mobing od strane predstojnice Dijane Zadravec. O tim je problemima u Dnevniku Nove TV izvijestio reporter Andrija Jarak.


Nadležnim tijelima bolnice stiglo je 16 prijava zaposlenika koje se odnose na mobing od strane predstojnice Dijane Zadravec.

Vezani članci Vinogradska bolnica Inspekcija češlja Vinogradsku, nakon smjene Dijane Zadravec vratilo se nekoliko radiologa Gordan Jandroković i Dijana Zadravec Zadravec optužila Jandrokovića da je lobirao za Zovaka, oglasio se i Beroš: "Istjerat ćemo istinu na čistac"

O problemima koji Kliniku potresaju već mjesecima u Dnevniku Nove TV je izvijestio reporter Andrija Jarak.

"Djelatnici kažu da je ova prijava njihov vapaj za pomoć od nadležnih institucija, da jednostavo ovako - u strahu i neizvjesnosti više ne mogu raditi. Kažu da je zastrašujuć i ponižavajuć način na koji im se obraća dr. Zadravec. Govori im da su neznalice koje ništa ne rade i koje trebaju dodatnu edukaciju", izvjestio je Jarak.

"U svojoj prijavi tvrde da je sve kulminiralo nakon prošlotjednog okupljanja ispred bolice. Nakon toga, predstojnica Zadravec je ih je pozvala i ispitivala tko je organizirao taj prosvjed, tko ih je pozvao na prosvjed, na čiji su se poziv odazvali i tražila od njih da se o svemu tome izjasne u pisanom obliku. U svojoj prijavi zaključuju da rade u nemogućim uvjetima te da imaju osjećaj kako ih netko stalno prati i prisluškuje i da se to jednostavno mora riješiti jer zbog svega toga najviše ispaštaju pacijenti", dodao je Jarak.

Povjerenstvo se sastaje u srijedu

"U srijedu će se sastati Povjerenstvo za unutarnji nadzor koje će razmotriti prijave i donijeti odluku. Ravnatelj bolnice nije htio komentirati prijavu. Dr. Zadravec je već nekoliko puta ponovila kako je ovo orkestrirana hajka na nju jer je otkrila i prijavila pljačku i korupciju u ustanovi kojoj je na čelu", rekao je Jarak.

"Puno se govorilo da ima političku zaštitu i to iz samog vrha HDZ-a i premijera i predsjednika te stranke. Pitali smo Andreja Plenkovića o tome i on je rekao da ona nema nikakvu njegovu političku zaštitu, da je nema nitko od svih koji se spominju u ovom slučaju. Kaže i kako je za poslovanje bolnice odgovoran ravnatelj, a da ravnatelja bira Upravno vijeće i da on osobno i kao premijer i predsjednik stranke nema ništa ni s dr. Zadravec, ni s cijelom ovom aferom koja mjesecima traje", izvjestio je Jarak.

"Vjerujem kako pacijente to sve ne zabavlja, njima to nije zanimljivo jer su im ugroženi pregledi i njihova prava, ali i operacije pa bi stoga bilo dobro, bez obzira tko je odgovoran, da se prekine, završi ovaj slučaj jer jednostavno predugo traje i dovodi u pitanje funkcioniranje cijelog sustava", zaključio je Jarak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr