Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne osjećaju se krivima

Suđenje za tragediju u Rudinama: Svjedoče unesrećeni putnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja za željezničku tragediji u Rudinama, danas bi na Županijskom sudu u Splitu trebali svjedočiti neki od unesrećenih.

Podsjetimo, bivšeg direktora poslova ekologije i zaštite u Infrastrukturi Hrvatskih željeznica Ivana Medaka te Ivana Tomaškovića, direktora tvrtke 'Intrade', koja je nabavljala retardante za HŽ, Jozu Bazinu, savjetnika u toj tvrtki, Dragu Rogulja, šefa protupožarne zaštite HŽ-a u Splitu, i Branka Tišljara, vatrogasca DVD-a iz Strušca, optužnica tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno s neizravnom namjerom.

Pročitajte i ovo Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor" Slika nije dostupna Zbog izvanrednog otkaza Medak puštan iz pritvora i tužit će HŽ

Nakon čitanja optužnice 19. siječnja petorica optuženih izjavili su da se ne osjećaju krivima. Prema optužnici, oni su sudjelovali u nabavi i korištenju retardanta TG-300, čije je nanošenje na tračnice uzrokovalo tragediju, a bili su svjesni opasnosti koja od njega prijeti. Prema optužnici petorki osumnjičenih prijeti 3 do 12 godina.

>> Prijeti im od 3 do 12 godina zatvora

U stravičnom iskliznuću vlaka 24.srpnja 2009. poginulo je šest osoba, ozlijeđeno je 55, među kojima su bila 44 hrvatska državljana, troje Francuza, dvoje Australaca te po jedan državljanin Švedske, Velike Britanije, Srbije, Španjolske, Pakistana i Slovenije.

Sedam je osoba bilo teže ozlijeđeno, a ukupno ih je 14 bilo zadržano na liječenju u splitskome Kliničkome bolničkom centru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene