Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak Fimi medije

Suđenje Sanaderu: Danas svjedoči Zvonko Zubak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media danas bi trebali svjedočiti vlasnik tiskarske tvrtke Krešimir Bauer i poduzetnik Zvonko Zubak.

Na klupi za svjedoke trebao bi se pojaviti i Mario Jelinčić kojega je USKOK predložio kao svjedoka zbog navodnih saznanja o ugovoru što ga je pjevač Marko Perković Thompson potpisao s HDZ-om kako u kampanji 2007. ne bi nastupao ni za jednu političku stranku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak suđenja Sanaderu Fimi media: Sapunar tvrdi da je nalog došao direktno od Mladena Barišića Slika nije dostupna Suđenje Sanaderu "Sanader je Barišića pitao: Mladene, kako se zove firma? Odgovor je bio Fimi media"

>> 'Nikad nisam bio s Mačekom u Carinskoj upravi'

Iako je Thompson na sudu negirao sumnje da je od HDZ-a primio pola milijuna eura da u kampanji ne nastupa za nikoga USKOK tvrdi da je taj pjevač primio novac što su na sudu pokušali dokazati i dokumentima Porezne uprave.

Inače, na suđenju za Fimi mediju jučer je svjedočio bivši državni tajnik Miroslav Kovačić. On je rekao kako nema saznanja da je tvrtka Fimi medija primala ikakve donacije za HDZ.

Kovačić: Maček je Sanadera upozorio na Fimi mediju

Rekao je da je bivši glasnogovornik HDZ-a i Vlade, Ratko Maček, još 2007. upozorio tadašnjeg premijera Ivu Sanadera na poslovanje tvrtke po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici.

'Maček je Sanadera u dva navrata upozorio kako se u novinarskim krugovima priča da Fimi medija dobiva nesrazmjerno puno poslova s državom', kazao je Kovačić, koji je godinu kasnije, nakon odlaska iz Vlade, s Mačekom i sam osnovao marketinšku tvrtku. (T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene