Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Fimi medija

'Nikad nisam bio s Mačekom u Carinskoj upravi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje u slučaju Fimi medija nastavilo se današnjim svjedočenjem bivšeg državnog tajnika Miroslava Kovačića. On je rekao kako nema saznanja da je tvrtka Fimi medija primala ikakve donacije za HDZ.

Bivši državni tajnik Miroslav Kovačić posvjedočio je danas na suđenju u slučaju Fimi medija da je bivši glasnogovornik HDZ-a i Vlade, Ratko Maček, još 2007. upozorio tadašnjeg premijera Ivu Sanadera na poslovanje tvrtke po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

'Maček je Sanadera u dva navrata upozorio kako se u novinarskim krugovima priča da Fimi medija dobiva nesrazmjerno puno poslova s državom', kazao je Kovačić, koji je godinu kasnije, nakon odlaska iz Vlade, s Mačekom i sam osnovao marketinšku tvrtku.

Maček je Sanaderu, navodno, rekao i da se Fimi medija povezuje s tadašnjim HDZ-ovim rizničarom Mladenom Barišićem koji je tijekom istrage priznao da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki. USKOK sumnja da je dio novca završavao u stranačkom crnom fondu, ali i u džepovima dužnosnika među kojima je bio i Sanader.

>> Svjedok otkrio: 'Sav posao s Fimi medijom bio je fiktivan'

Kovačič tvrdi da Sanader na prvo upozorenje o Fimi mediji nije reagirao, dok je drugi put rekao da će razgovarati s Barišićem.

Odgovarajući na pitanja Mačekove i Sanaderove obrane Kovačić je kazao i da Fimi medija nije bila agencija HDZ-a te da ne zna je li uopće išta i radila za tu stranku. Nema saznanja da je ta tvrtka primala bilo kakve donacije za HDZ kao i da su joj se usluge nezakonito plaćale gotovinom.

Suprotno Barišićevom istražnom iskazu Kovačić je rekao da on i Maček od bivšeg stranačkog rizničara i šefa carine u njegovu uredu nikada nisu primili 90 tisuća eura, kojima su navodno plaćene usluge irskoj tvrtki koja je HDZ-u vodila kampanju 2007.

'To nije istina, nisam nikad bio s Mačekom u Carinskoj upravi', kazao je Kovačić.

Suprotno Barišićevom istražnom iskazu Kovačić je kazao i da s Mačekom, nakon što su osnovali svoju marketinšku agenciju, nisu radili u kampanji HDZ-ova predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga.

Na suđenju je trebao svjedočiti i bivši direktor Croatia osiguranja Hrvoje Vojković, no kada se nije pojavio obrana je odustala od njegova ispitivanja.

Suđenje se nastavlja sutra kada se na klupi za svjedoke očekuju Krešimir Bauer, Zvonko Zubak i Mario Jelinčić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene