Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Kruljcu

PUŠTENE SNIMKE: 'Imamo veliki problem, USKOK nam je doš'o'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Osijeku počelo je suđenje umirovljenom generalu Mladenu Kruljcu. Na glavnoj su raspravi preslušavani tajno snimljeni audiozapisi, a čitane su i SMS poruke.

Točno godinu dana od podizanja optužnice i nakon niza odgoda, na Županijskom je sudu u Osijeku počelo suđenje umirovljenom generalu Mladenu Kruljcu i još petorici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio na policiji Muškarac se dosjetio "genijalne" ideje kako pobijediti na sudu: Tjednima rođacima suca nosio darove Slika nije dostupna USKOK pokrenuo istragu Kruljcu i ostalima privedenima jednomjesečni istražni zatvor

Tereti ih se za 58 milijuna kuna teške malverzacije zemljištem u Općini Sibinj kod Slavonskog Broda. Riječ je o vrijednom građevinskom zemljištu koje je država 2008. darovala Općini za gradnju zone malog gospodarstva.

>> Po drugi put odgođen početak suđenja generalu Kruljcu

Okrivljenici su, smatra USKOK, omogućili povoljnu kupovinu parcela određenim osobama i tvrtkama. Kako bi im povećali vrijednost, dogovoreno je s Mladenom Kruljcem da vojska uredi prometnicu. Radovi su stajali tri milijuna kuna, a za taj je iznos, navodi USKOK, oštećen državni proračun.

'Nisam kriv, gospodine predsjedniče', rekao je Kruljac sucu Zvonku Vrbanu. Krivima se ne smatraju ni suoptuženi Ivica Batinić, Ivan Mišković, Ivan Rimac, Željko Garić te Zdravko Sočković. Općina Sibinj traži 58 milijuna kuna odštete.

'Imamo veliki problem, USKOK nam je doš'o u općinu'

Na početku glavne rasprave preslušavani su tajno snimljeni audio zapisi USKOK-a s početka istrage, kada je zamjenica glavnog ravnatelja USKOK-a Zorka Fumić iz Osijeka došla u Općinu Sibinj kako bi razgovarala s osumnjičenima i izuzela potrebne dokumente,piše Jutarnji list.

'Imamo veliki problem, USKOK nam je doš'o u općinu', sadržaj je SMS poruke koju je Mišković poslao nekome u svojoj tvrtki, a potom se u sudnici moglo čuti nekoliko razgovora između osumnjičenih.

'Rasturaju nas. Ne znam detalje. Ova ženska me rastura. Nije normalna…', govorio je Mišković svom sugovorniku s druge strane telefonske linije. Stupio je u kontakt i s generalom Kruljcem te su se dogovorili da se nađu u jednom ugostiteljskom objektu u Slavonskom Brodu.

Iz zapisa se, kako citira Jutarnji, čuje i kako je Mišković organizirao zaposlenike općine da mu javljaju što sve istražitelji traže od njih, a nakon 4-satnog ispitivanja Batinić se javio nekom odvjetniku da ga pita hoće li biti uhićen.

'Neku prijavu su dobili, anonimno je došlo i sad smo u k….', govori Batinić dok nepoznati odvjetnik od njega traži detalje o tome što USKOK traži nakon čega mu Batinić objašnjava da su se 'uhvatili procijenjene vrijednosti, ali tu je sve bilo čisto, bio je natječaj i nema ništa sporno. Da imaju mesa, priveli bi nas već danas… Šta misliš hoće li nas optužiti?'

'Uvijek mogu hvatati na procijenjenu vrijednost, ali to je jedno, a tržište nešto drugo. Mogu podići i optužnicu, oni uvijek mogu nešto naći, možda si nešto napravio i iz nehaja…', odgovara mu odvjetnik. (D.M./Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene