Obavijesti Video Pretražite Navigacija
agonija obitelji Matas

Sudska trakavica: Ostala bez odštete za smrt supruga na presudi s krivim datumom. Sad je Vrhovni sud dopustio reviziju. No za udovicu tu nije kraj problemima

Aktualno Galerija Anđelija Matas Anđelija Matas Foto: DNEVNIK.hr Anđelija Matas pred spomen-pločom muža Anđelija Matas pred spomen-pločom muža Foto: DNEVNIK.hr Sudska presuda u slučaju Andrije Matasa Sudska presuda u slučaju Andrije Matasa Foto: DNEVNIK.hr +0 Mario Jurič pred Općinskim sudom u Splitu Galerija 1/4 >>
Obrat u jednoj od blamaža hrvatskog pravosuđa. Sjećate se pravomoćne presude splitskog županijskog suda koja je donesena s potpuno krivim datumom? Vrhovni sud je uočio propust i dopustio reviziju pravomoćne presude.

Riječ je o slučaju iz 2015., kada je na gradilištu u Splitu smrtno stradao Andrija Matas. Pravomoćnom presudom s krivim datumom nesreće obitelj je ostala bez odštete, no za udovicu Matas tu nije kraj problemima. Tračak nade za gospođu Anđeliju Matas. Vrhovni sud je dopustio reviziju pravomoćne presude u postupku protiv građevinske tvrtke za koju je radeći poginuo njezin suprug.

Pročitajte i ovo Donald Trump Predsjednički imunitet Trump zatražio intervenciju Vrhovnog suda Željko Horvatović Doznaje Dnevnik Nove TV I Visoki kazneni sud provjerit će moguću odgovornost suca Turudića

"Vrhovni sud je rekao da je teška povreda sudskog postupka i da je povreda bitna. Revizija je podnesena tako da sada očekujemo rješenje", istaknula je Anđelija Matas. 

Problem je što se pravomoćna presuda temeljila na pogrešnom datumu nesreće, o čemu smo izvještavali u Dnevniku Nove TV.  Bila je dužna platiti i 202.000 kuna sudskih troškova, ali,i tu dolazi do obrata.

"Nisam morala plaćati. Kako je to traljavo rađeno na Županijskom sudu u toj presudi sudskih troškova nije naveden datum ni rok u kojem moram platiti sudske troškove i onda je tvrtka Cestar išla naknadno tražiti sa dopisima, ali već je bila spremna revizija", pojasnila je Anđelija Matas. 

Andrija Matas poginuo je u studenom 2015. na radnom mjestu. Prvostupanjska presuda je bila u korist obitelji, drugostupanjska potpuno drugačija i s krivim datumom. Odvjetnik koji zastupa tvrtku Cestar kaže:

"Predmet je sada u fazi čekanja odluke Vrhovnog suda povodom podnesene revizije. Vrhovni sud ima tri mogućnosti, može reviziju odbiti kao neosnovanu, može uvažiti reviziju i predmet vratiti na ponovno odlučivanje ili preinačiti pobijanu odluku", objašnjeno je.

Sudska trakavica tako ulazi u šestu godinu i još nije gotova. Predmet se, kažu na Županijskom sudu, može vratiti ovom ili Općinskom sudu na ponovno suđenje pred istim ili izmijenjenim vijećem.

Upozorenje pred otkaz 

No, to nije sve. Anđelija godinama radi u istoj tvrtki u kojoj je radio i pokojni muž. Dobila je upozorenje pred otkaz!

"Da je to posljedica svega toga što ja nisam odustala, što se nisam maknula s radnog mjesta. Meni je rečeno da radim papirnate poslove, ulaska izlaska robe, račune, šta nisam odbila. Rekla sam da hoću, s tim da mi se da pismeni nalog rješenja odluke da ne odgovaram za materijalno financijsko stanje", izjavila je. 

Direktor Cestara u telefonskom razgovoru kaže da je odbijala izvršavati radne obaveze koje spadaju u djelokrug administrativnih poslova. Poslije upozorenja je tvrdi nastavila raditi poslove za koje je zadužena.

"Ja sam čvrsto uvjerena da će na kraju izaći pozitivan ishod, ja vjerujem u Boga i dok služi zdravlje i moje i moje djece idemo naprijed, do kraja", napominje i od borbe ne odustaje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene