Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Hebrang nije oklevetao Kujundžića kada je pričao da je pobjegao iz Hrvatske za vrijeme rata

Kujundžić protiv Hebranga (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Kujundžić protiv Hebranga (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrija Hebrang (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Andrija Hebrang (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kujundžić protiv Hebranga (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Kujundžić protiv Hebranga (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kujundžić protiv Hebranga (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Bez komplikacija donesena je presuda u sudskoj svađi oko Domovinskog rata između HDZ-ova ministra zdravstva Milana Kujundžića i njegova stranačkog kolege Andrije Hebranga. Kujundžić ga je tužio za klevetu jer ga je Hebrang javno prozivao da je za vrijeme rata pobjegao u inozemstvo. Tužba je nepravomoćno odbačena.

Prvu pobjedu u sudskoj svađi stranačkih kolega odnio je HDZ-ov bivši ministar zdravstva Andrija Hebrang. Sud je nepravomoćno presudio da nije oklevetao aktualnog ministra zdravstva Kujundžića. Hebrang ga je javno prozvao da laže o svom sudjelovanju u Domovinskom ratu jer je zapravo pobjegao u inozemstvo.

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila

''Da je gospodin Kujundžić 1991. i 1992. godine napuštao teritorij Hrvatske, odlazeći u Njemačku, što su potvrdili i svjedoci, a što je bilo protivno zakonu o obrani. 1993. i 1994. je proveo 18 mjeseci u Americi i gledao je Domovinski rat preko Mondovizije'', rekao je Andrija Hebrang.

Ministar Kujundžić u telefonskom razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao je da ne želi komentirati presudu. Njegov odvjetnik Danijel Papak najavljuje žalbu i tvrdi kako sud nije presudio da Hebrang govori istinu: ''Neprihvatljivo je obrazloženje suda da Hebrang nije bio svjestan da je iznosio neistine o ministru Kujundžiću. U ovom je postupku utvrđeno da je Hebrang iznosio neistine jer je dokazano da je ministar Kujundžić u predmetno vrijeme upravo bio u Hrvatskoj, a druga je stvar što sud smatra da Hebrang nije imao namjeru s takvom izjavom oklevetati''.

Hebrang ostaje pri svojim tvrdnjama i ne boji se nastavka postupka: ''Gospodin Kujundžić i optužba satkani su od laži, pa nek' ih nastavi, ali sudu ipak treba vjerovati.''

Detaljno sudsko obrazloženje presude očekuje se u idućih mjesec dana. Ministar Kujundžić u tužbi za klevetu traži i 100 tisuća kuna odštete od Hebranga, a uz najavljenu žalbu pravna bitka ipak još nije završena.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene