Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Albanski trgovački brod "Reenvi II." i koćarica "Morski vuk" iz Splita sudarili su se jučer oko 15 sati kod otoka Blitvenica, u šibenskom akvatoriju, izvijestila je danas Policijska uprava šibensko-kninska.


U sudaru dvaju brodova nitko nije ozlijeđen, a u šibenskoj Lučkoj kapetaniji još traje istraga o okolnostima sudara, a iskaze daju posade dvaju brodova.

Vezani članci Sudar u Dubravi - 1 Sudar četiriju automobila u zagrebačkoj Dubravi, dvije osobe zatražile liječničku pomoć Nesreća Centimetri su je dijelili od bolne tragedije, nije mogla doći k sebi od šoka

Od inspektora sigurnosti prometa u šibenskoj Lučkoj kapetaniji, Borisa Seljanovskog, doznaje se kako je do nesreće najvjerojatnije došlo zbog nemara kapetana obaju brodova.

Oni su, naime, u posljednjem trenutku primijetili da brodovi plove izravno jedan prema drugom te su tada pokušali promijeniti kurs i tako izbjeći teži izravni sudar.

U sudaru nitko od posade nije ozlijeđen, a nije pričinjena ni velika šteta.

Naime, u sudaru je oštećena samo splitska koćarica "Morski vuk" koja je otegljena u Trogir. Albanski trgovački brod sada se nalazi na sidrištu šibenske luke kod Grebaštice, doznaje se u šibenskoj Lučkoj kapetaniji.

Doznaje se također da je albanski i trgovački brod "Reenvi II." proizveden 1966. godine u Njemačkoj i ima nosivost od oko 500 bruto tona. Bavi se prijevozom općeg i rasutog tereta i uglavnom plovi po Jadranu.