Na ročištu u srijedu su se pojavili njegovi odvjetnici. Vijeće se povuklo na vijećanje i odluka će biti poznata za nekoliko dana.


Na Županijskom sudu u Varaždinu za srijedu je zakazano ročište o puštanju na uvjetnu slobodu Dragana Vasiljkovića poznatijeg kao Kapetan Dragan.

Vezani članci Riječki glumac žrtva zamjene identiteta - 1 Naš glumac već devet godina vodi bitku sa sudom zbog sulude zamjene identiteta: "Da se inspektor digao iz kancelarije, sve bi bilo riješeno" Slika nije dostupna HITNO ISPRAZNILI ZGRADU Dojava o bombi u zgradi suda u Varaždinu

Na tom ročištu su se pojavili njegovi odvjetnici.

''Utvrđeno je ono što je u prethodnom postupku provedeno. Utvrđene su činjenice kako se ponašao na dosadašnjem izdržavanju istražnog zatvora, zatim u Remetincu na dijagnostici i sada kratko vrijeme u Lepoglavi. Pročitana je njegova suglasnost da se provede postupak. On je dao svoj pristanak. Nakon toga je vijeće zaključilo javni dio sjednice i povuklo se na vijećanje. Doći će pisana odluka na koju stranke imaju pravo žalbe od tri dana'', rekao je dodajući da očekuje da će sud donijeti zakonitu odluku.

''Izdržao je više od 90 posto kazne. Realno je očekivati da su ispunjene pretpostavke. Hoće li se to dogoditi ili neće to ovisi o vijeću'', kaže.

Na pitanje hoće li otići iz Hrvatske kad bude pušten iz zatvora, odvjetnik je rekao da će otići tamo gdje mu je obitelj, a to je u Australiji i u Beogradu.

Podsjetimo, Dragan Vasiljković proglašen je krivim za ratni zločin u lipnju i srpnju 1991. godine u zatvoru na Kninskoj tvrđavi te kao organizator napada na Glinu i njezina prigradska naselja. Za ratni zločin u Kninu osuđen je na sedam godina zatvora, a isto toliko dobio je i za napad na Glinu. Vrhovni sud Vasiljkovića je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 13 i pol godina, u što je uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru.