Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok žalbe osam dana

Sud štrajk djelatnika saniteta proglasio nelegalnim. Sindikat: "Žalit ćemo se"

Štrajk radnika sanitetskog prijevoza
Štrajk radnika sanitetskog prijevoza Foto: DNEVNIK.hr
Županijski sud u Zagrebu proglasio je štrajk djelatnika sanitetskog prijevoza nelegalnim.

Predsjednik Hrvatskog sindikata sanitetskog prijevoza Mišel Majetić za DNEVNIK.hr kazao je kako još nisu vidjeli samu presudu, ali je najavio da sada vjerojatno slijedi žalba. 

Pročitajte i ovo Vozni park sanitetskog prijevoza Zadarske županije - 9 "ovo je prvi put" Još jedan slučaj s Paga: Morala se sama snalaziti za prijevoz na dijalizu - "Ne mogu vam poslati vozilo, nemam što" Vozni park sanitetskog prijevoza Zadarske županije - 9 zatraženo očitovanje FOTO "Želite li se Vi voziti zajedno s nama?": Ovako izgleda vozni park saniteta Zadarske županije

Na ovu odluku rok žalbe je osam dana, a onda Vrhovni sud u roku od pet dana mora donijeti konačnu odluku. Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić rekao nam je da se nije ''ulazilo u osnovanost štrajkaških zahtjeva, već se odlučivalo o dopuštenosti štrajka''. 

''U konkretnom slučaju se radi o Nastavnom zavodu koji pripada pod članak 198. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji propisuje da štrajk u zavodima za hitnu medicinu jedinica područje i regionalne samouprave, odnosno Grada Zagreba, nije dopušten'', kazao je glasnogovornik suda.

Ovu je odluku sud donio nakon što su timovi sanitetskog prijevoza u Zagrebu prošlu srijedu proveli u štrajku. Oni traže izjednačavanje koeficijenata s vozačima i medicinskim tehničarima hitne pomoći. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene