Ivo Sanader ne ide na slobodu.

Galerija


Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbacilo je kao nedopušten prijedlog odvjetnika Ive Sanadera da ga se pusti iz istražnog zatvora.

Vezani članci Ivo Sanader na suđenju (Foto: Pixsell,Sanjin Strukić) Ivo Sanader preko odvjetnika zatražio prekid izvršenja zatvorske kazne na mjesec dana Slika nije dostupna Vrhovni sud prihvatio žalbe: Nastavlja se suđenje Ivi Sanaderu

Zagrebački Županijski sud odbacio prijedlog odvjetnika bivšeg premijera, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

 

 

Kao glavni argument za puštanje iz istražnog zatvora obrana je navela da Ivo Sanader nije dobio obrazloženu odluku temeljem koje je završio u istražnom zatvoru.

Odvjetnica Jadranka Sloković rekla je da je problem što se kao sudska praksa ustalilo da se presude višeg suda ne objavljuju. ''Time što nema objave, ove odluke trebale bi se moći pobijati. Kriva praksa dovela je do toga se istražni zatvor određuje na temelju nepostojeće presude koju nismo vijedli'', objasnila je i najavila ustavnu tužbu.

Predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić objasnio je da su prijedlog odbacili kao nedopušten. ''Taj se prijedlog može staviti našem sudu do pravomoćnosti presude. Presuda je postala pravomoćna i oni su mogli uložiti žalbu Vrhovnom sudu'', objasnio je sudac.

"Mama kao mama, sebi je uvijek na zadnjem mjestu": Dirljiva priča o ljubavi majke i kćeri natjerat će vam suze na oči