Ilustracija
Ilustracija Foto: Damir Spehar/Pixsell

Europski tužitelji protiv Tomislava Tolušića vode istragu zbog malverzacija s novcem iz europskih fondova te ga povezuju s nešto više od 2.9 milijuna kuna nezakonite imovinske koristi.


Bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću na zahtjev europskog tužiteljstva (EPPO) blokirana je vinarijakoja se nalazi kod Virovitice.

Protiv Tolušića europski tužitelji i dalje vodu istragu zbog malverzacija s novcem iz europskih fondova, te ga povezuju s nešto više od 2,9 milijuna kuna nezakonite imovinske koristi a procijenjeno je da upravo toliko vrijedi Tolušićeva vinarija. Stoga je Županijski sud u Zagrebu prihvatio zahtjev EPPO-a i donio privremenu mjeru kojom je bivšem ministru zabranjuje prodaja zgrade u Rezovačkim vinogradima, piše Telegram.

U slučaju da Tolušić bude proglašen krivim, država se na ovaj način osigurala da može naplatiti štetu.

Tolušić je u hrvatskoj vladi vodio osim poslova europskih fondova i resor poljoprivrede, a sumnjiči se da je pokušao zloupotrijebiti znanja koja je stekao na tim funkcijama, međutim u tome je otkriven i na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja uhapšen.

Tomislav Tolušić - 2 Odvjetnici Tolušića i Aladrovića traže da se istraži curenje podataka iz istrage: Oglasili se USKOK i DORH

Tomislav Tolušić u lisicama Tolušić i Ferenc idu u istražni zatvor, odvjetnik Ferenca: "Njemu nije jasno za što je optužen"

Tolušić je pod istragom završio u srpnju ove godine kada je uhićen. 

Tereti se da je dobio 2.927.328,51 kuna (396.500 eura) europskih sredstava za izgradnju vinarije, no da je pritom lažno prikazao da će ostatak potrebnih sredstava dobiti od banke na kredit.

Druga stvar za koju ga se tereti je da je, tražeći iz europskih fondova 1.306.322,74 kuna (173.482 eura) sufinanciranja za sadnju vinograda, već zasađene vinograde lažno prikazivao kao golu zemlju.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju