Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija sudstva

Suci protiv izjave Pusić: Riječ je o kleveti bez presedana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga hrvatskih sudaca reagirala je priopćenjem da nedavni istup čelnice Hrvatske narodne stranke Vesne Pusić u kojem je 'optužila suce za krađu' osudivši tu izjavu i ocijenivši je 'klevetom bez presedana'.

'Prozivati bezrazložno suce za krađu, i to bez dokaza, ne samo da je kleveta bez presedana, već je i jedan od primjera kada političari pokušavaju sudstvo postaviti u zavisni položaj od politike ne birajući sredstva', priopćio je UHS. 'Gospođa Pusić svojim istupom bahato poručuje sudbenoj vlasti da se ona i njoj slični mogu u svako doba, bez posljedica, razbacivati uvredljivim izjavama i to samo da bi priskrbili pokoji promil popularnosti', navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Novi prosvjedi - 2 niska primanja, visoki troškovi Raste val nezadovoljstva u zemlji, najavljuju se novi prosvjedi: "Olovka u ruci je ove godine najjače oružje svih umirovljenika" "Bijeli štrajk" sudaca završava sutra U ponedjeljak na posao Pavasović Visković o kraju bijelog štrajka sudaca: "Ovo je definitivno pobjeda Vlade i Malenice"

>> 'Hrvatska se neće oporaviti sve dok dužnosnici ne prestanu krasti'

Pusić je u nedjelju na proslavi 20. obljetnice Hrvatske narodne stranke izjavila da oporavka zemlje nema dok ljudi koji se bave javnim poslovima (premijeri, ministri, saborski zastupnici, suci i visoki dužnosnici u državnoj upravi) 'ne prestanu krasti'.

Udruga sudaca ističe kako 'u realnosti u kojoj je sada Republika Hrvatska i u kojoj sudstvo treba svaku potporu, ovakvi omalovažavajući i, nažalost, promišljeni istupi zanemaruju istinu i opći nacionali interes i suprotni su praksi Europskog suda za ljudska prava'.

Udruga poziva 'opću javnost da ovakve i slične nasrtaje političara na neovisnost i dostojanstvo sudbene vlasti pravično i energično osudi te se tako pridruži sucima koji svakodnevnim naporima nastoje dovesti sudbenu vlast na Ustavom zajamčenu poziciju'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene