Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački ekonomski fakultet i ove je godine jedan od najatraktivnijih. Zainteresirane kandidate nije omela ni činjenica da iz mjeseca i mjesec tisuće ekonomista na burzi čekaju posao. Među popularnijim fakultetima su i Filozofski te Fakultet političkih znanosti, studiji koji se ne traže na tržištu rada.


Budućim liječnicima i stomatolozima nije teško sjediti na dvotjednim pripremama za studij Medicine. U susjednom razredu pripreme za upis ekonomije. Bez obzira na veliku konkurenciju, sigurni su da posao neće čekati na burzi. 

Vezani članci Popis stanovništva - Ilustracija - 3 Hoće li popis stanovništva napokon otkriti koliko je ljudi iselilo? "Hrvatska trenutno ima više građana iznad 65 nego do 16 godina“ Upisne kvote i loši rezultati maturanata - 5 Istražili smo hoće li fakulteti spuštati kriterije: "Problem je jer upisujemo studente koji realno ne mogu završiti fakultet"

'Zato što ima zgodnih cura, ne šala, šala, zato što je to gdje se jedino vidim u budućnosti. I mislim da će biti posla. Vidim se kao uspješan poslovni čovjek, koji će pomaknuti hrvatsku ekonomiju na bolje', rekao je budući student ekonomije.

Već prvog dana, upravo je na taj fakultet stiglo više od osamsto prijava, do kraja tjedna oko tri i pol tisuće.

Nije na odmet informacija sa zavoda za zapošljavanje. Poslodavci su prošle godine najviše tražili liječnike, inženjere građevine i strojarstva, profesore engleskog jezika i matematike. A s top fakulteta mnogi su pravac na burzu.

Iako redovito prednjače na burzi, zanimljivo je da pravnici i ekonomisti najkraće čekaju zaposlenje. Ali tko bi od maturanata sada mislio na posao kada im je najvažnije upisati fakultet.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju