Na poziv Plenuma studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta pred rektoratom su se okupili studenti koji Damiru Borasu, rektoru zagrebačkog sveučilišta, žele sretan 65. rođendan i brz odlazak u mirovinu.


Kako je Plenum Tekstilno-tehnološkog fakulteta nedavno i odlučio, pred rektoratom se u utorak održava rođendanska proslava kojom studenti Damiru Borasu, rektoru Sveučilišta u Zagrebu, poručuju da što prije ode u mirovinu. 

Vezani članci Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagreb - 4 Damir Boras: "Nitko me nije spriječio u dodjeli doktorata Bandiću. To je još u postupku" Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagreb - 3 Rektor Boras imenovao Miljenka Jurkovića za o.d. dekana FFZG-a

Iako su im podršku dali studenti s Filozofskog fakulteta i Fakulteta političkih znanosti, koji će se i pojaviti na proslavi, odnosno prosvjedu, organizatori ne očekuju masovan odaziv. Na početku prosvjeda, u 11 sati, okupilo se svega dvadesetak prosvjednika s prigodnom tortom i čestitkom, no organizatori se ipak nadaju da bi se moglo okupiti stotinjak ljudi.

"S obzirom da je radni dan i da mnogi kolege imaju vježbe i predavanja, ne očekujemo jako veliki odaziv. Međutim, nadamo se da će i to biti dovoljno da rektora Borasa potaknemo na razmišljanje", kaže nam student TTF-a, jedan od organizatora prosvjeda, koji nije htio da objavimo njegovo ime.

Dodao je da zaista vjeruje da će ova akcija utjecati na to hoće li Boras doista u mirovinu. "Vjerujem da će uvidjeti da smo tu, da su oni tu zbog nas i da moraju slušati naše zahtjeve", kaže naš sugovornik.

 

Tortu, čestitku i dar za rektora studenti ipak nisu uručili Borasu, već su ih urudžbirali u rektoratu. Jedna studentica TTF-a, koja se nije htjela predstaviti, rekla je novinarima da su se okupili da vide hoće li se rektor očitovati na zahtjeve Plenuma. "Minimalno što očekujemo je očitovanje", rekla je studentica okupljenim novinarima.

Inače, na TTF-u studenti također traže razrješenje svoje dekanice Sandre Bischof, baš kao što su to donedavno tražili studenti Filozofskog fakulteta. Za razliku od studenata Filozofskog, inicijativa studenata TTF-a nije rezultirala ostavkom dekanice Bischof.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju