Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sprema se nova blokada hrvatskih fakulteta. Ovoga bi puta, prema našim saznanjima, studentski prosvjedi trebali biti veći i žešći. A zahtjevi studenata mogli bi se i proširiti.


Travanjski prizori uskoro bi se mogli ponoviti. Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta nezadovoljni odnosom vladajućih prema njihovim zahtjevima pripremaju novu blokadu fakulteta. Zahtjevi su isti - cjelokupno obrazovanje financirano iz državnog proračuna. 'Nisam zadovoljan s načinom na koji je vlast reagirala. Znači, jedna totalna ignorancija koja je nedopustiva', kazao je jedan student Filozofskog fakulteta. Iako plenum još nije donio konačnu odluku o blokadi pripreme su u punom jeku. 'Nadamo se da ćemo sad, ako plenum izglasa početak blokade, da će nas ljudi ovog puta ozbiljnije shvatiti. Znači da pokušavamo u malo većem zamahu, da se ne nadovezuje jedan fakultet na drugi, nego da idemo svi odjednom', dodao je drugi.

Vezani članci Slika nije dostupna Blokada prekinuta, ali studenti ne odustaju od borbe Slika nije dostupna Prekinuta blokada Filozofskog fakulteta!

Na posljednjem plenumu održanom u utorak gostovali su studenti iz Osijeka, Pule, Rijeke, Splita i Zadra, pa bi blokade fakulteta mogle biti znatno većih razmjera nego na proljeće. 'Mislim da s blokadom fakulteta treba nastaviti. Mislim da je to jedini način da se nešto promijeni', smatraju studenti. A ukoliko prosvjedi uzmu zamah, mogli bi zadati značajne probleme vladajućima. 'Mislim da s tim treba nastaviti dalje. Ne samo što se tiče stanja u školstvu koje je katastrofalno, nego mislim da trebamo to širiti i na zdravstvo i na cijelo društvo koje se pokušava iz socijalnog stanja prebaciti u jedno neoliberalno stanje'.

Uz već najavljene prosvjede sindikata, te nagomilane unutarnje i vanjsko-političke probleme, vladu Jadranke Kosor nesumnjivo čeka žestoka jesen.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju