Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obeštetit će kupce

Greška Ine neke skupo stajala: Stručnjak objašnjava što morate odmah učiniti ako utočite krivo gorivo

INA, točenje goriva (Foto: Dnevnik.hr) - 1
INA, točenje goriva (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Veliki propust na Ininoj benzinskoj crpki u Smokoviku. Umjesto dizela vozači su točili benzin, a da to nisu znali. I dok se u INI pravdaju nenamjernom ljudskom pogreškom, neki bi vozači zbog toga mogli imati velike troškove popravka na svom automobilu.

Marko Bašić je jedan od vozača koji su točili benzin na Ininoj benzinskoj postaji u Splitu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Gorivo, ilustracija - 5 neslužbeno Nove cijene goriva od idućeg tjedna: "Ma dobro, meni muž toči - meni je svejedno"

„Prominilo auto zvuk, razumiš, a i potrošnja se povećala i smrdi gorivo. A oni kažu - ma nije, to se vama pričinja. Šta nan se pričinja? To na dizelu odma vidite ako je ono benzin“, kaže Marko, koji, srećom, nije imaš štetu zbog točenja pogrešnog goriva.

INA, točenje goriva (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vozač Marko Bašić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

„A nije, prožvaka je kamion. A zamislite šta je s malim autom. To malo auto ne mere podnit“, kaže je Bašić.

U Ini tvrde da je riječ o nenamjernoj ljudskoj pogrešci. Sve se događalo od nedjelje do ponedjeljka ujutro.

„Dogodila se pogreška kod punjenja goriva. Iskreno se ispričavamo u ime Ine svim našim kupcima koji su imali problema zbog nastalog propusta“, kaže Ivica Serdarević iz Ine.

Na toj benzinskoj postaji gorivo svakog dana toči oko tisuću vozača. Međutim, zbog pogreške dio vozača točio je krivo gorivo a da to nisu ni znali

INA, točenje goriva (Foto: Dnevnik.hr) - 1 INA Ivica Serdarević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Serdarević poziva kupce koji su imali problema s vozilima da se jave Ini na besplatni telefon. „Neka budu bez brige, bit će obeštećeni za nastale troškove“, kaže Serdarević

No, točenje krivog goriva neke bi moglo "opaliti po džepu". Ante Poljak, nadzornik tehničke ispravnosti, kaže da bi trošak za vlasnike vozila mogao biti i do nekoliko tisuća kuna, ovisno o vrsti motora, starosti i marki vozila.

INA, točenje goriva (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nadzornik teničke ispravnost Ante Poljak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Zbog točenja krivog goriva Poljak kaže da bi potencijalno moglo doći i do eksplozije, a ima i savjet za sve koji utoče pogrešno gorivo u svoj automobil.

„Poželjno je odmah zaustaviti automobil, pozvati servisera i ispumpati cjelokupno gorivo iz cijelog sustava. Potom zamijeniti filter goriva i očistiti sustav“, kaže Poljak.

Prodaja spornog goriva obustavljena je tek u ponedjeljak u 9 ujutro i to nakon prve dojave kupca o problemu s gorivom. U navedenom razdoblju izdano je stotinjak računa, kažu u Ini. Sada se prodaja odvija normalno te su sva goriva u ponudi ispravna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene