Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nakon promjenjivog vremena, zatopljenje dolazi u...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Narednih par dana očekuje nas promjenjivo vrijeme, uz izmjenu kišnih i sunčanih razdoblja. No, od četvrtka slijedi zatopljenje.

Danas nas očekuje promjenljivo vrijeme, na Jadranu i u predjelima uz Jadran uz više oblaka i češću kišu, te ponegdje izraženije pljuskove s grmljavinom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Na prijelazu prema ljetu: Stiže ljepše vrijeme, ali do kada će potrajati? Ilustracija pogoršanje vremena Stiže velika promjena vremena: Izdana su upozorenja, moguća tuča

U sjeverozapadnoj i istočnoj Hrvatskoj očekuje se mjestimice malo kiše, uglavnom u drugom dijelu dana. Tijekom jutra mjestimice će se zadržavat magla.

>> Kiša još danas, od sutra će se vrijeme normalizirati

Najviša dnevna temperatura tijekom dana bit će od 12 do 17, a u Slavoniji i na Jadranu od 17 do 21 stupanj Celzija.

Sutra će temperature pasti za koji stupanj, a mogući su i češći periodi kiše. Najviša jutarnja temperatura sutra ujutro bit će 12 stupnjeva, a najviša dnevna 14 stupnjeva Celzija.

U četvrtak će opet lagano zatopliti, a bit će i više sunčanih razdoblja, uz mogućnost pokojeg pljuska, Jutarnja temperatura bit će identična onoj prethodnih dana, no dnevna će porasti na 17 stupnjeva.

Vjetar i mokri kolnici otežavaju promet

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Novog Vinodolskog, te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupinu vozila), a od Novog Vinodolskog do Senja još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II skupina),izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK) uz napomenu da mokrih kolnika ima u Istri, Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru, dijelu Slavonije i središnje Hrvatske.

Od 8-18 sati, zbog radova bit će prekinut promet na državnoj cesti D512 Makarska-Ravča između Gornjih Tučepa i Stupice, a obilazak je: Makarska (D8)-Dubci (D39)-Šestanovac (D62)-Vrgorac ili Makarska (D8)-Baška Voda (D532)-tunel Sv. Ilija-Zagvozd (D62)-Vrgorac.

Za sav promet zatvorena je južna osječka obilaznica (D2) između čvorišta 'Čepinska' i nadvožnjaka 'Vinkovačka', obilazak je: D2-Ulica Sv.L.B.Mandića - 'Industrijska zona Osijeka' - Ulica Zapadno predgrađe - Vinkovačka ulica - D2, i obrnuto.

Zbog praznika Dana neovisnosti (8. listopada) za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona promet je zabranjen danas od 14 do 23 sata, na važnijim državnim cestama. Na državnoj cesti D1 i na autocestama nema zabrane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene