Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će i dalje prohladno

Kiša još danas, od sutra će se vrijeme normalizirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiša će nas pratiti još danas, no sutra slijedi smirivanje vremena, ali tek nešto više dnevne temperature.

U čitavoj zemlji danas će prevladavati pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i razmjerno hladno. Kiše će biti i danas, a najviše će je pasti u Međimurju, Podravini i Baranji te osobito u južnoj Dalmaciji i na južnom Jadranu, gdje se očekuju jaki i obilni pljuskovi s grmljavinom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

>> VIDEO U 15 sekundi pogledajte kako je izgledao 'potop' u Rijeci

Tijekom noći na utorak na većem dijelu Jadrana slijedi razvedravanje. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bit će umjerena do jaka bura, pod Velebitom i s olujnim udarima, a na južnom Jadranu će okrenuti na umjeren do jak sjeverozapadnjak.

Današnja prosječna temperatura zraka bit će od 8 do 13, a na Jadranu od 15 na sjevernom do 23 stupnja Celzija na južnom dijelu, piše na stranicama DHMZ-a.

Sutra će početkom dana u unutrašnjosti biti pretežno oblačno uz još uz malo kiše u Slavoniji i Lici. Popodne u mnogim predjelima slijedi razvedravanje. Na Jadranu će biti pretežno sunčano uz umjerenu do jaku buru. Slijedi blagi porast temperatura, ali sutra navečer će na kopnu uz vedro vrijeme biti i dosta prohladno.

Poplave u Rijeci i okolici

Zbog velikih količina kiše, koja je jučer popodne padala na riječkom području, vatrogasci su najviše intervencija imali bilo zbog poplava stanova, kuća i poslovnih prostora u središtu grada, a vatrogasci su na teren izašli i zbog poplave u podvožnjaku te zbog poplavljene otvorene javne garaže i vozila na njoj.

Na nekoliko mjesta voda je izbila šahte na cestama, a zabilježeno je i padanje grana na prometnicu. Promet središtem Rijeke je zbog bujica i poplavljenih prometnica nekoliko sati bio otežan, no, nakon 16 sati kiša se smirila, pa se i promet normalizirao.

Najviše kiše palo je u Cerniku pokraj Grobnika, čak 276 mm do 17 sati. Slijedi Kukuljanovo sa 153 mm, Rijeka-Vežica sa 132 te Rijeka-Pehlin sa 124 mm. Obilna kiša pala je i oko Učke i Ćićarije. Kako je objavio večeras Istramet, na moru zapadne obale Istre zabilježeno nekoliko pijavica, no ostale na otvorenom moru pa nisu zabilježene štete. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene