Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stranka Jedino Hrvatska-pokret za Hrvatsku najavila izlazak na izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka Jedino Hrvatska-pokret za Hrvatsku održala je danas u Zagrebu Opći sabor, na kojem je za predsjednika ponovno izabran Milovan Šibl, te najavila izlazak na predstojeće parlamentarne izbore.

Šibl je pred 274 izaslanika Općeg sabora stranke rekao kako je došao trenutak da se okupe, izaberu čelnike i krenu u izbornu utakmicu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne žele ga u Hrvatskoj Branitelji organiziraju prosvjed protiv Brammertzova dolaska Slika nije dostupna Potpisali sporazum o djelovanju 'Pokret otpora' iz Splita pridružuje se prosvjednicima iz Zagreba

Ocijenio je kako je "Hrvatska danas politička i ekonomska kolonija Bruxellesa" te dodao da su politički protivnici stranke Jedino Hrvatska sadašnja politička i gospodarstvena elita. 

U Izbornoj deklaraciji stranke Jedino Hrvatska-pokret za Hrvatsku ističe se da je samostalna i suverena Republika Hrvatske jedini okvir koji hrvatskim državljanima može osigurati slobodu i materijalno blagostanje. 

Glavna je pretpostavka hrvatske državne neovisnosti ostvarivanje prava hrvatskog naroda da na vlastitu korist raspolaže svojim prirodnim bogatstvima i gospodarskim dobrima, dodaje se. 

Stranka se zalaže za zabranu rasprodaje prirodnih dobara strancima (obala, otoka, općenito zemljišta, izvora vode, nafte, plina, rudnoga dobra i druge javne imovine), te za određivanje strateških gospodarskih i drugih područja koja ne mogu biti u većinskom vlasništvu stranoga kapitala i stranih državljana. 

U Izbornoj deklaraciji stranke Jedino Hrvatska-pokret za Hrvatsku također se navodi kako stranka razlikuje Europu od Europske unije, da je Europa svjetsko civilizacijsko središte, a EU neravnopravna zajednica država, koja pokušava postati naddržava. 

Zahtjevi EU prema Hrvatskoj u biti su zahtjevi da se uklone sve zapreke prodoru europske robe na hrvatsko tržište, da se zakonski omogući strancima i stranom kapitalu da slobodno kupuju hrvatska prirodna i gospodarska dobra, te da se u svakom pogledu izjednače prava stranih i hrvatskih državljana, navodi se, uz ostalo, u Izbornoj deklaraciji stranka Jedino Hrvatska - pokret za Hrvatsku. 

Ivić Pašalić koji je na Općem saboru sudjelovao kao član Radnog predsjedništva, poručio je svim strankama koje sebe doživljavaju državotvornima, da se pridruže Jedino Hrvatskoj. 

Ocijenio je da je "razjedinjenje u interesu onih koji ne žele da se program za koji se zalaže Jedino Hrvatska, čuje u Hrvatskom saboru". 

Ljubo Ćesić-Rojs iz Hrvatskog generalskog zbora, nazočeći na Općem saboru osvrnuo se na suđenja hrvatskim generalima, istaknuvši kako nije bilo nikakve dvostruke linije zapovjedanja te je ocijenio kako se hrvatske generale želi međusobno posvađati i sukobiti. 

Pozvao je na hrvatsko zajedništvo te na izlazak na parlamentarne izbore. 

Na današnjem Općem saboru stranke Jedino Hrvatska-pokret za Hrvatsku za potpredsjednike su izabrani Marinko Krešić, Benjamin Tolić i Ivan Vekić, a za članove Predsjedništva Damir Pešorda, Josip Pečarić, Martin Babić, Smiljan Begić i Mirko Brekalo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene