Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara danas su pozvali ministra uprave Arsena Bauka da ih izvijesti koliko im ukupno treba potpisa za raspisivanje referenduma o uprabi manjinskog jezika i pisma, ističući da su lani u studenom i početkom prosinca za tu namjenu prikupili 650 tisuća potpisa.


"Pozivamo ministra Bauka da konačno otkrije koliko je Stožeru potrebno potpisa za raspisivanje referenduma", poručio je predsjednik Stožera Tomislav Josić na konferenciji za novinare u Vukovaru.

Vezani članci Slika nije dostupna Markić: Imamo pola milijuna SDP-ovih 'duhova birača' Slika nije dostupna Ponovno prijepori oko broja potpisa za referendum: Koliko ih je potrebno?

Istaknuo je kako je Bauk, kada je inicijativa "U ime obitelji" počela prikupljati potpise za referendum o ustavnoj definiciji braka, tada rekao da treba manji broj potpisa, ali da je u jeku prikupljanja rekao da treba drugi broj, "te onda sve promjenio u treći broj".

Za konferenciju "Prava manjina – održivo društvo", koja je u subotu održana u Vukovaru u organizaciji Grupe OR koja od 2004. godine promiče okolišni, društveni i ekonomski održivi razvoj, Josić je rekao kako "nije imala cilja, niti zaključka, niti reda".

Organizatorima konferencije koji su "u Vukovar došli pod krinkom Mirele Holy, njezine skupine OR i izaslanice predsjednika Republike Zrinke Vrabec Mojzeš", Josić je zamjerio što poziv za sudjelovanjem u radu konferencije nisu uputili i Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara.

"Kada smo ih nazvali i najavili se nisu se udostojili našem predstavniku dopustiti izlaganje. Morali smo komunicirati pitanjima i transparentima", požalio se Josić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju