Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koji je pravi broj?

Stožer poziva Bauka da kaže koliko potpisa treba za referendum o ćirilici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara danas su pozvali ministra uprave Arsena Bauka da ih izvijesti koliko im ukupno treba potpisa za raspisivanje referenduma o uprabi manjinskog jezika i pisma, ističući da su lani u studenom i početkom prosinca za tu namjenu prikupili 650 tisuća potpisa.

"Pozivamo ministra Bauka da konačno otkrije koliko je Stožeru potrebno potpisa za raspisivanje referenduma", poručio je predsjednik Stožera Tomislav Josić na konferenciji za novinare u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana" Željka Markić, U ime obitelji - 2 Ocjena ustavnosti U ime obitelji traži ocjenu ustavnosti dokumentacije o promjeni roda i spola: "Sve mora biti regulirano zakonom"

Istaknuo je kako je Bauk, kada je inicijativa "U ime obitelji" počela prikupljati potpise za referendum o ustavnoj definiciji braka, tada rekao da treba manji broj potpisa, ali da je u jeku prikupljanja rekao da treba drugi broj, "te onda sve promjenio u treći broj".

Za konferenciju "Prava manjina – održivo društvo", koja je u subotu održana u Vukovaru u organizaciji Grupe OR koja od 2004. godine promiče okolišni, društveni i ekonomski održivi razvoj, Josić je rekao kako "nije imala cilja, niti zaključka, niti reda".

Organizatorima konferencije koji su "u Vukovar došli pod krinkom Mirele Holy, njezine skupine OR i izaslanice predsjednika Republike Zrinke Vrabec Mojzeš", Josić je zamjerio što poziv za sudjelovanjem u radu konferencije nisu uputili i Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara.

"Kada smo ih nazvali i najavili se nisu se udostojili našem predstavniku dopustiti izlaganje. Morali smo komunicirati pitanjima i transparentima", požalio se Josić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene