Stožer Kolinde Grabar-Kitarović podijelio je novinarima tekst njezina obraćanja, objave kandidature za drugi mandat, no zaboravili su izbrisati upute.


Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objavila je kandidaturu za drugi mandat na Pantovčaku.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Ovacije na predstavljanju kandidature Predsjednice: ''Hrvatska nije neka mala zemlja, Hrvatska nije region'' Zoran Milanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Zoran Milanović: ''Veća je vijest da je sutra srijeda nego da će se Predsjednica kandidirati''

U govoru koji je čitala s blesimetra poručila je da traži povjerenje za drugi mandat, a da joj je cilj nastaviti put zajedništva i bolje Hrvatske.

Iz njezina stožera novinarima su podijelili tekst govora, ali su očito zaboravili izbrisati upute. Neke su riječi podvučene, ne bi li ih Predsjednica više naglasila (odgovorno, ponosno, zajedništvo, vjera...).

Podvučene su i neke od glavnih poruka (Ovlasti predsjednika su primjerene potrebama hrvatske države, Hrvatska može bolje, Plaće mogu i moraju rasti, Hrvatska nije mala zemlja, nije region...)

Neki su dijelovi boldani (sada tražim, izražavam, vaše povjerenje - moja je snaga, 1991. i 1995., šire optimizam, reforma pravosuđa...)

U tekstu su neki dijelovi i podebljani i podvučeni, a neki su pisani velikim slovima (...gradit ću OPTIMISTIČNU, SAMOUVJERENU, UKLJUČIVU I PONOSNU HRVATSKU, JA SAM JEDNA OD VAS I RADIM ZA VAS, UPORNO LOBIRAM I ZAGOVARAM, VJERUJU U HRVATSKU...)

U tekstu ima i niz zvijezdica (*), ali uspoređujući govor i tekst, ne poklapa se baš uvijek da je to vrijeme za pljesak.

Na dva su mjesta i posebne upute Predsjednici. Na kraju odlomka o braniteljima i herojima Domovinskog rata sugerirano joj je da se blago nasmiješi.

Predsjednica Grabar Kitarović objavila kandidaturu za još jedan predsjednički mandat (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Predsjednica Grabar Kitarović objavila kandidaturu za još jedan predsjednički mandat (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL) Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
 

Na samom kraju govora nakon boldanog teksta pisanog VELIKIM SLOVIMA dobila je uputu - Bez hvala vam!

 

Predsjednica Grabar Kitarović objavila kandidaturu za još jedan predsjednički mandat (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Predsjednica Grabar Kitarović objavila kandidaturu za još jedan predsjednički mandat (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL