Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenađujući rezultati

Što usrećuje hrvatskog radnika: kolege, šef ili plaća?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što o položaju radnika i uvjetima rada misle sami radnici, Dnevnik Nove TV provjerio je u veliko istraživanju povodom Međunarodnog praznika rada.

Dnevnik Nove TV ususret 1. svibnju donosi veliko istraživanje što hrvatski radnici misle o svom poslu, čime su zadovoljni, a čime ne? Jedno od pitanja je i koliko su zadovoljni uvjetima rada danas u odnosu na prošlu godinu.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Zadnji dan kampanje Posljednji rezultati velikog istraživanja Nove TV - sve su karte na stolu, mnogo je birača koji bi mogli presuditi ove izbore Četvrti dio velikog predizbornog istraživanja - 2 Tko će sastaviti vladu? Veliko predizborno istraživanje: Ovako bi mogao izgledati Sabor nakon izbora

Njih 49 posto misli da su im radni uvjeti isti kao prošle godine, ali zato svaki treći radnik, ili njih 33 posto, misli da su se pogoršali. S druge strane 16 posto radnika misli da su im uvjeti bolji, a 2 posto ne zna.

87 posto ispitanika tvrdi kako im je najvažniji sadržaj posla kako bi bili zadovoljni na radnom mjestu. Velika stavka je i zadovoljavajuća zdravstvena zaštita za što se izjasnilo 85 posto ispitanika kao glavni faktor koji doprinosi zadovoljstvu na radnom mjestu.

Odnos šefova prema radniku bitan je 77 posto ispitanika, a međuljudski odnosi i atmosfera na radnom mjestu njih 76 posto.

Iznenađujuće, sigurnost radnog mjesta je tek 5. mjestu, za što se izjasnilo 75 posto ispitanika. Na šestom mjestu je visina dodatnih prava (62 %). Visina plaće, je na neočekivanom 7. mjestu (56 %), dok je na 8. mjestu mogućnost napredovanja za što se izjasnilo tek 49 posto ispitanika.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene