Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbraja se šteta

Nevrijeme vam je oštetilo automobil? Istražili smo kako možete naplatiti štetu

Nevrijeme rušilo grane stabala
Nevrijeme rušilo grane stabala Foto: Cropix
Olujno nevrijeme poharalo je jutros zagrebačko i karlovačko područje te prouzročilo brojne štete.

Jak vjetar koji je danas zahvatio Zagreb i Karlovac izazvao je brojne probleme u prometu. Porušena su stabla, polomljene su grane, a bilo je i oštećenih automobila.

Stoga smo istražili što možete učiniti kako biste naplatili štetu.

Ako trebate službeni zapisnik o težini i okolnostima nastanka štete, potrebno je nazvati 112. Tko bi trebao platiti štetu ovisi o tome kome pripada stablo. U slučaju da vam je automobil uništilo drvo s javne površine, štetu bi vam morala platiti lokalna samouprava.

Možete se obratiti i Zagrebačkom holdingu na broj 0800 818 919 u slučaju da živite u Zagrebu i ako vam je automobil oštetilo drvo s javne površine. Ako se radi o drvu koje je dio nečijeg vrta i okućnice, vlasnik oštećenog automobila od vlasnika kuće bi trebao tražiti naknadu štete.

Najbolje je nazvati osiguravateljsku kuću i provjeriti što učiniti. U slučaju da imate kasko, ne bi trebali imati problema kako bi vam priznali nastalu štetu, budući da ono pokriva onu koja je nastala od nevremena. Tada biste trebali dobiti upute o postupcima naknade štete. Od dokumentacije bi obavezno trebali imati policijski zapisnik.

Prave razmjere materijalne štete od današnjeg nevremena tek treba utvrditi. 

Aktualno Medvedev prijeti trećim svjetskim ratom: "Zapad je potpuno lud!" Dmitrij Medvedev Dmitrij Medvedev Foto: Afp Volodimir Zelenski na NATO samitu - 2 Volodimir Zelenski na NATO samitu - 2 Foto: Afp Volodimir Zelenski na NATO samitu - 4 Volodimir Zelenski na NATO samitu - 4 Foto: Afp Volodimir Zelenski na NATO samitu - 5 Volodimir Zelenski na NATO samitu - 5 Foto: Afp Volodimir Zelenski na NATO samitu - 6 Volodimir Zelenski na NATO samitu - 6 Foto: Afp +1 Volodimir Zelenski na NATO samitu - 3 Svijet Medvedev prijeti trećim svjetskim ratom: "Zapad je potpuno lud!" 1/7 >>

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene