Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspisana i tjeralica

Što stoji iza oružanog sukoba u Vukomercu: "Mog su muža u garaži tukli svi redom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iza oružanog sukoba u Vukomercu koji je u srijedu šokirao Zagreb navodno stoji dugogodišnji sukob dviju romskih obitelji.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, sukobljene obitelji međusobno se optužuju te negiraju da su oni odgovorni za bilo kakvu pucnjavu.

Pročitajte i ovo Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Posao s kućicama Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om Slika nije dostupna Bandić u Vukomercu Incident ispred škole, došlo do naguravanja: "Pa tko si ti? Jesi ti policija?"

"Teško mi je jako jer su mi napadnuta djeca! Imam 30 unučadi i kad je počela pucnjava, tresli smo se. Moj Šerif umro je u nedjelju u 14:40. Pozlilo mu je u kafiću gdje je pio kavu. Od njegove smrti ne spavam jer nas Osmanovići maltretiraju. Moja djeca nemaju puške, pištolje, bombe, kao što se priča. Čim su zapucali na našu kuću, svi smo pobjegli na kat", priča za Jutarnji list Sarajka Zahirović, koja tvrdi da je od smrti supruga dnevno po desetak puta zvala policiju i molila da joj štiti obitelj od Osmanovića. Policija dođe i prođe, kaže, no čim je ostala bez Šerifa, znala je da će uslijediti nevolje.

U kući u kojoj živi u Porečkoj prijavljeno je gotovo stotinu osoba, točnije do prije dvije godine čak 91.

Sarajka Zahirović tvrdi kako ju je Muharem Osmanović tražio da plati 4000 eura reketa.

"Moj Šerif nikome nije bio dužan jer da jest, to bi mi rekao. Zabranili su mi da ga pokopam dok ne vratim novac. Evo, još se tresem od straha koji smo prošli. Čula sam da je gradonačelnik Bandić bio na očevidu. Htjela sam s njim popričati, ali nisam mogla. Kuću u kojoj živim kupila sam s mužem krajem 70-ih. Mi smo trgovci robom. Radimo pošteno. Ništa nam nije poklonjeno, pa ni kuća, a od Bandića ništa nismo dobili, kako se spekulira. Zbog odmazde mi se djeca i unučići boje ići u školu", tvrdi Sarajka Zahirović.

Nekoliko ulica dalje, u kući Zahirovićevih "neprijatelja" kraj policijske obrade s nestrpljenjem očekuje Sadika Osmanović (48), supruga uhićenog Muharema, koja zdušno odbacuje krivnju.

"Mi prodajemo robu na tržnici u Dubravi, a Zahirovići su nam ukrali nešto od robe i rekli da će dug biti riješen, ali nije. Muharema su mi zato u garaži Zahirovićevih tukli svi redom, i muški i ženske. Ukrali su mu tad i 1500 kuna. Ja sam u to vrijeme bila kod škole zbog unuka. Tražila sam Muharema, ali kako ga nigdje nije bilo, zvala sam policiju. Najednom mi je neka žena povikala 'Sadika, ubili su ti Muharema'. Bio je zarobljen kod Zahirovića tri sata, zbog čega je kasnije uhićen samo Mišo, iako ga je više ljudi tuklo", priča za Jutarnji Sadika Osmanović tvrdeći da njezina obitelj nema nikakvog oružja, a kamoli automatske puške, te da se ne boji pretresa doma.

Kako javljaju 24 sata, policija je raspisala internu tjeralicu za Senadom Ahmetovićem (34). On je zet preminulog Šerifa Zahirovića (60). Prvo su sumnjali da je on pucao iz kalašnjikova, a sad ga traže zbog prijetnji.

Podsjetimo, nakon krvavog obračuna u Vukomercu policija je privela 19 osoba, a ljutiti prosvjednici sinoć su zagrebačkog gradonačelnika dočekali zvižducima te navodno njegov automobil pogodili staklenom bocom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene