Božo Petrov, Bojan Glavašević, Anka Mrak Taritaš, Furio Radin
Božo Petrov, Bojan Glavašević, Anka Mrak Taritaš, Furio Radin Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je u utorak da izbor Zorana Milanovića za predsjednika Republike Hrvatske nije izbor Mosta, a od Milanovića očekuje da održi obećanje i bude predsjednik svih građana.


"To je izbor koji se dogodio. Predsjednik koji je izabran nije izbor Mosta. Mi smo imali svog kandidata koji je postigao fenomenalan uspjeh, a od Zorana Milanovića koji je postao predsjednik države očekujem da održi svoje obećanje da će biti predsjednik svih građana", izjavio je Petrov nakon sjednice Predsjedništva Sabora.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković odbacio Milanovićev prijedlog pa ga nazvao piromanom prerušenim u vatrogasca: "Ovih 11 sigurno nije umrlo od karijesa" Zoran Milanović Milanović odgovorio premijeru: "Aludirao je na to da sam ovisnik o kokainu? To može samo low life. Ja za kokain nemam novca"

Što se tiče formiranja platforme oko Miroslava Škore za predstojeće parlamentarne izbore, Petrov je kazao da Most kontinuirano razgovara sa Škorom još od ljeta te da će detalje objaviti kada sve bude dogovoreno.

Bojan Glavašević, predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika, SNAGA-e, nezavisnih zastupnika i Nove politike, ocijenio je kako je izbor Milanovića dobra stvar za Hrvatsku jer "nisu više sva jaja u istoj košari".

"Zdravo je za našu demokraciju da imamo na Pantovčaku nekoga tko može biti protuteža vladajućima. Toga dosad nije bilo i mislim da je zemlja jako klizila prema kaosu i prema potpunom nedostatku kontrole", ustvrdio je.

"Predsjednica na odlasku nije se nimalo trudila čuvati naše institucije, a Zoran Milanović to je apostrofirao. Zdravo je za Hrvatsku da sada imamo kakvu-takvu ravnotežu moći", dodao je.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš za Milanovića je kazala da se treba dobro pripremiti za novu dužnost i ići korak po korak te ne "raditi nikakve ludosti koje smo imali prilike čuti i vidjeti prije pet godina".

Potpredsjednik Sabora Furio Radin istaknuo je kako je održana jedna od najkraćih sjednica Predsjedništva Sabora, možda i najkraća u povijesti, bez prigovora na dnevni red predstojeće sjednice.

"To je bilo prijateljstvo, jedno zajedništvo koje nisam nikad vidio", našalio se Radin.

Na novinarski upit hoće li biti prijateljstva i sada kada je Milanović izabran za predsjednika Hrvatske, Radin je konstatirao kako je mislio da je to razlog. "Kad umre jedan papa - bira se drugi ", komentirao je.

O povratku Titove biste na Pantovčak, rekao je, nema nikakvih razmišljanja. "Ako će ga vratiti - ja nemam ništa protiv, a ako ga neće vratiti - opet neću imati ništa protiv", kazao je Radin. (Hina)