Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijest dana je da je policija uhitila Željka Dolačkog, bivšeg načelnika u PUZ-u. Osumnjičen je da stoji iza pljačke njegovog ureda u Heinzelovoj. No, to nije jedina sumnja koja se stavlja na teret bivšem načelniku Službe organiziranog kriminala. S njim je u četvrtak razgovarao upravo reporter Provjerenog - Ivan Čorkalo.


Sumnja da je Željko Dolački sam ukrao 2 kg zlata iz svog ureda u Heinzelovoj nije jedina koji se stavlja na leđa bivšem načelniku sektora Krim policije.

Vezani članci Željko Dolački se predao policiji (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) - 4 Odvjetnik Željka Dolačkog: "Zadovoljan sam ovakvim ishodom, obavezno ćemo uložiti žalbu" Željko Dolački (desno) dolazi u Remetinec (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Željko Dolački stigao u Remetinec i predao se: Okončana velika potraga za bivšim šefom krim-policije

U jučerašnjem Provjerenom objavili smo ispovijest Franje Ćalušića, bivšeg vlasnika mijenjačnice Fran Kuna, koji tvrdi da ga je za povrat više od milijun i 600 tisuća kuna, oduzetih u pretresu njegove kuće, Dolački tražio mito. 

'Onda sam ja išao jednom kod njega da vidim što je, jer sam ja takorekoć opljačkan i ostao bez sredstava, znate pa bitno je da dođem do novca. I onda je on meni napisao na jednoj cedulji 30 posto na papiriću ovako, što je u meni izazvalo revolt i mislim si da radije neka sve ide k vragu nego da pristanem na ovo', priča Ćalušić.

U trenutku pretresa, Franjo Ćalušić bio je u inozemstvu na odmoru, a pretrazi je prisustvovao njegov sin Miro, protiv kojeg se tada vodila istraga zbog lihvarskih i kamatarskih ugovora. Protiv njega i još dvije osobe, sada je u tijeku je sudski postupak na Općinskom kaznenom Sudu.

Stariji Ćalušić, iz čije je kuće novac oduzet, nije osumnjičen niti se protiv njega vodi bilo kakav postupak. Tvrdi da je sef prerezan temeljem naloga koji je ishođen na lažnim osnovama, a da je novac koji je oduzet njegov privatni i nema veze sa sinom.  "Kaže režu sefove, pozvali su ekipu koja reže sefove, ne znam po čijem nalogu, kasnije sam saznao po nalogu Željka Dolačkog. Onda sam ja opsovao i rekao neka režu sve, neka zapale ako hoće", ispričao nam je ogorčeni Franjo Ćalušić.

Tijekom jučerašnjeg dana telefonski smo razgovarali i s Željkom Dolačkim. Rekao nam je da zbog sudskog postupka koji je u tijeku, ne smije komentirati optužbe, ali da je policija u tom slučaju dobro odradila svoj posao. Dodao je i da zbog udaljavanja s dužnosti bez dozvole ministra ne smije javno istupati.

Dolački je u međuvremenu uhićen i sumnja se da je 'lažno prikazao slučaj provale te iskoristivši svoj položaj, pribavio sebi znatnu imovinsku korist'.