Predsjednik Sabora Gordan Jandroković često da do znanja da mu domaći hitovi nisu strani. A zna i one s Eurosonga, pa se u sriijedu poslužio stihovima Konstrakte! No, stoji li iza stihova i nešto drugo? Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

Galerija Gordan Jandroković i Dalija Orešković Gordan Jandroković i Ivana Kekin Gordan Jandroković +0 Gabrijela Kišiček

Eurovizijsko ludilo nije zaobišlo ni Sabor. "…Da se s njima, kao s toalet papirom nešto obriše! I što ćemo sad?", rekla je Dalija Orešković, na što je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković dodao: "A zastupnica mora biti zdrava!"

Vezani članci Frano Ivković Slavodobitnik 307. Sinjske alke je Frano Ivković: "Slijedi veselje. Pršut, sir, vino i pečeno" Andrej Plenković i Krešo Beljak Zaiskrilo između Beljaka i premijera: "Znate li da je Jandroković osobu prijavio za prijetnje jer ga je nazvala Njonjo? Pa mene pola države zove Pajser"

Iskoristio je Jandroković i situaciju pa saborskoj zastupnici Ivani Kekin citirao stihove koje potpisuje njezin suprug i bend - Hladno pivo!

Kekin je rekla: "…da li je radar za kadar premijera Plenkovića u potpunosti neispravan ili je radar za kadar upravo tako kalibriran?" – a Jandroković dodao: "kolegice Kekin, pa nije sve tako sivo!"

Komuikacijaska stručnjakinja Gabrijela Kišiček kaže: "Želi pokazati da je duhovit i da je u trendu."

Koliko je duhovit, ostavit ćemo biračima da prosude, no korištenje ovakvog humora ima još jednu – važniju funkciju.

"Gubi se uopće ozbiljnost rasprave, na taj način se diskreditiraju oponenti odnosno oni koji kritiziraju, oni postaju samo figure u nekom zamišljanju duhovite situacije", dodala je Kišiček.

Pa je tako u sjeni ostalo ono što su mu govorile oporbene zastupnice Orešković i Kekin, ali i pitanje o sudbini bivše ministrice Žalac.

"Jer kad se svi počnu smijati i govoriti o određenoj fori, tada se zaboravlja što je osoba koja je kritizirala zapravo imala za reći", kaže Kišiček.

Na sve ovo – većina se dobro nasmijala. No ono što je u pozadini, a to su itekako važna pitanja za Hrvatsku – mnoge bi prije rasplakalo. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju