Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ovo je dno dna'

Što je govorila Merzel: 'Da podnesem ostavku zbog tračeva aktivistice HDZ-?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je Jasmina Jovev izašla u javnost s optužbama protiv Marine Lovrić Merzel, županica je poručila da je sve to 'dno dna, primitivno i jadno', kao i da ne planira podnijeti ostavku zbog tračeva aktivistice HDZ-a.

Nakon što je Jasmina Jovev izašla u javnost s optužbama protiv sisačko-moslavačke županice, Lovrić Merzel poručila je da se radi o nečuvenim optužbbama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Privedena županica Marina Lovrić Merzel: Od 'nečuvenih optužbi' Jasmine Jovev do odlaska u pritvor Slika nije dostupna Županica najavila tužbe Merzel odgovara na TEŠKE optužbe: 'Ovo je DNO DNA, primitivno i jadno!'

'Ovo je dno dna, primitivno i jadno!', ljuto je govorila županica koja je zviždačici Jovev odmah zaprijetila i tužbom.

Županica Marina Lovrić Merzel privedena, noć provela u pritvoru!

'Ona kaže da je odnijela papire u USKOK. Do sad ne postoji postupak i niti jedna prijava. Nitko me nikada nije zvao. Ovo je organizirana kleveta. Podvala me neće zaustaviti da radim svoj posao', bila je oštra Lovrić Merzel i prozvala Jovev zbog rada na kampanji HDZ-a. Upravo je najveću oporbenu stranku županica optužila da stoji iza svega - jer se ne može pomiriti s porazom.

Dodala je kako se radi o medijskom linču bez presedana.

'Ovo odavno nije viđeno da se bez jednog dokaza blati osoba koja obnaša dužnost', rekla je u razgovoru za Dnevnik Nove TV i poručila da uopće nije bila nadređena Jovev.

'Ovo je naknadna pamet. Nikad joj ništa nisam naredila jer joj nisam bila šef. Ovo je rekla kazala', tvrdila je prije dva mjeseca privedena županica.

Pojavilo se i pitanje hoće li Lovrić Merzel podnijeti ostavku zbog iznesenih optužbi.

TKO JE PLAĆAO ROĐENDANE? Merzel: Optužbe su monstruozne

'Nemojte biti smiješni. Zbog tračeva aktivistice HDZ-a... Zbog toga da podnesem ostavku? Molim vas...', rekla je županica i priliku iskoristila da se ispriča zbog izjave da 'Građani njezine županije nisu mentalno retardirani niti bolesni'. Oovom izjavom izazvala je bijes Udruge Pomozimo djeci s invaliditetom, nakon čega je rekla da se možda malo nespretno izrazila, ali da nije mislila ništa loše.

'Ako sam bilo koga povrijedila, to doista nije bila moja namjera. Ako treba, ja ću se doista i još dodatno javno ispričati', dodala je županica, a onda dan kasnije, 4. ožujka poručila da je logično da će podnijeti ostavku ako joj se dokaže bilo što nezakonito.

Poručila je i da se radi o političkoj hajci, kao i da u dokumentaciji Jovev nema ništa sporno.

'Optužuje me se bez dokaza i papira'

'Mene se konstatntno optužuje za neke afere bez dokaza i papira', ogorčeno je poručivala Merzel koja je 4. veljače poručila da ju nitko iz DORH-a nije tražio, a da možda i sama ode do njih provjeriti prijave koje su protiv nje podignute. Još jednom je iskoristila priliku da kaže kako se radi o vlastitoj promociji Jasmine Jovev.

USKOK istražuje županicu: Plaćala rođendane novcem građana?

Početkom veljače stigla u Zagreb na okupljanje vrha SDP-a na sjednici stranačkog Predsjedištva. U vrijeme kada se oko nje dizalo najviše prašine ni taj put nije mogla izbjeći pitanja o optužbama protiv nje.

'Ne dirajte mi obitelj'

'Sigurno je da ćemo govoriti i o ovome što se događa vezano uz mene. Mislim da sam već javno dobila potporu svojih kolega i da ona nije upitna. Nisam još dobila poziv od Državnog odvjetništva, a ako ga dobijem svi ćete znati', rekla je 5. veljače i dodala kako je izabrala javni poziv, te da je spremna za sve odgovarati.

'Samo molim, onako ljudski, da se moju obitelj ne dira jer oni proživljavaju vrlo teške trenutke', dodala je.

Nakon što je DORH službeno bjavio da provodi istraguz pritv županice, ona je poručila da se radi o monstuoznim i neosnovanim optužbama.

'Neka institucije rade svoj posao i vidjet će se na kraju što je istina. Ja ću se svakako žaliti zbog ovoga. Dat ću vrlo čvrste argumente koji će dokazati da nema nikakve nezakonitosti i istina će se na kraju pokazati. Kada me pozovu na razgovor, a pozvat će me, odazvat ću se i pokazat ću da su ove sumnje neosnovane', rekla je Merzel početkom ožujka i dodala kako je nemoralno da netko iznosi hrpu laži kleveta i pri tome bude u teškom sukobu interesa.

'No, ponavljam ubrzo će sve ovo biti gotovo i prava će istina izaći na vidjelo. Razumijem interes javnosti, nije lako ni meni ni mojoj obitelji sada no kraj je kad se stavi točka na 'i'', poručila je županica koja je prethodnu noć provela u pritvoru.

Punila medisjki prostor i zbog skupog Audija

Inače, sisačka županica Marina Lovrić Merzel danima je punila medijski prostor kada se odlučila na kupnju Audija vrijednog više od 430 tisuća kuna. Nakon brojnih kritika i komentara u studenom prošle godine odustala je od kupnje. Nakon odustajanja poručila je kako je strašna hajka za cilj imala skrenuti pažnju s projekata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene