Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po nalogu USKOK-a

VIDEO Županica Marina Lovrić Merzel privedena, noć provela u pritvoru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marina Lovrić Merzel je rano jutros oko 3 sata privedena u policiju zajedno s još nekoliko osoba. U tijeku je njezino ispitivanje pred tijelima USKOK-a.

Sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel rano jutros oko 3 sata privela je policija, nakon što su pripadnici PNUSKOK-a napravili pretres njezinog doma, koji je počeo u utorak oko 17:30 sati.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Službenici PNUSKOK-a izveli su županicu iz obiteljske kuće u sisačkoj Ulici Drage Radovića, nakon što su čak šest sati, u nazočnosti svjedoka, pretraživali kuću iz koje su ponijeli i nekoliko kutija dokumenata.

Pretrazi i uhićenju bio je nazočan i sisački odvjetnik Dragan Crnković.

Podsjetimo, protiv županice je USKOK početkom ožujka pokrenuo istragu zbog sumnje u zloporabu položaja i ovlasti. Sumnjiče je da je od početka 2009. do kraja 2013. u više navrata u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma u Brezovici organizirala privatne domjenke, a troškove je plaćala županija. Spominje se da je potrošila više od 180 tisuća županijskih kuna.

TKO JE PLAĆAO ROĐENDANE? Merzel: Optužbe su monstruozne

Aferu je pokrenula bivša djelatnica ureda županije Jasmina Jovev koja je predočila dio županijskih računa. U svim dosadašnjim istupima Lovrić Merzel je tvrdila kako nije kriva i da će sve dokazati na sudu. Županica, ali ni njezin ured te odvjetnici nisu nam se javljali na telefonske pozive, informaciju nam je kako smo rekli, neslužbeno potvrdio izvor u policiji.

Istraga i protiv drugookrivljenog

Rješenje o pokretanju istrage doneseno je i protiv drugookrivljenog bivšeg voditelja sisačke podružnice Uprave Hrvatskih šuma Zvonka Rožića, koji je naložio djelatnicima Hrvatskih šuma da obave pojedine poslove i na njezinoj svadbenoj svečanosti, a troškove u iznosu od najmanje 9.600 kuna knjižio na teret Hrvatskih šuma. (Hina/T.V./B.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene