Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S. Mesić o ukidanju ureda

MESIĆ vs. VLADA: 'Ovo je grubi pokušaj da mi se zatvore usta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić na konferenciji za novinare osvrnuo se na odluku o ukidanju ureda predsjednika RH po prestanku obnašanja dužnosti.

Odlukom Vlade ukinut je ured bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića. Ured se gasi 1. svibnja, a Vlada je ukidanje opravdala proračunskom štednjom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostaju mu samo tjelohranitelji Vlada usvojila prijedlog o ukidanju Mesićevog Ureda bivšeg predsjednika, ukidanje se predlaže 1. svibnja Slika nije dostupna 'Nije jasno čime se bavi' Karamarko o zatvaranju Mesićeva ureda: Nije to odmazda nego ušteda

Stjepan Mesić kazao je danas na konferenciji za novinare da je 'cijeli taj Vladin igrokaz obračun s njim osobno'.

'Priča da se meni zbog štednje uskrati korištenje ureda je priča za malu djecu, no vjerojatno ni za njih jer su današnja djeca obrazovana i pametna. Riječ je o mojim stajalištima što aktualnoj vlasti smeta, a to su borba protiv korupcije i čvrsta antifašistička pozicija. Nikada neću tolerirati fašizam i ustaštvo u državi koja treba biti demokratska. Ovo je grubi pokušaj da mi se zatvore usta. Samo pokušaj, ponavljam', kazao je Mesić. 

Kazao je da se njegov angažman u gospodarskoj diplomaciji ne može mjeriti novcem.

'Zato je krajnje glupo prigovarati da ured nije podnosio izvješća o svojem učinku, o tome koliko je koristan. Takvo izvješće nitko ne može napraviti. Mi smo svaki mjesec slali izvješće o utrošku sredstava. Ono što je zakon tražio ovaj je ured ispunjavao. Oni koji bi me najradije zbrisali s lica zemlje govore da su troškovi ureda bili deseci milijuna', izjavio je Mesić dodavši da je sudjelovao u sklapanju dva posla od 100 milijuna dolara. Koje su to tvrtke, u Mesićevom uredu su kazali da ne mogu govoriti bez njihova odobrenja. 

Zanimljivo, bivši je predsjednik kazao i da je oko jedne investicije od 900 milijuna eura francuskog ulagača na šibensko područje, koja doduše nije realizirana, sudjelovao i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

Mesić je kazao i da u uredu nema dvije zaposlene osobe nego jednu te da nikad nije koristio automobil niti vozača. Također je naglasio i da Vladin zakon u odnosu na njega djeluje retroaktivno što se, kazao je, donosi samo u rijetkim slučajevima.

Stjepanu Mesiću ponuđeno je od strane nekih udruga da u njihovim prostorima nastavi s radom, a on je najavio da će i dalje biti aktivan i pomagati hrvatskom gospodarstvu.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene