Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna za što se stranka zalaže

Stjepan Kožić dao ostavku na dužnost potpredsjednika HSS-a: ''Osjećam se prevareno''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjepan Kožić je u subotu podnio ostavku na funkciju potpredsjednika HSS-a i nije se ponovno kandidirao za predsjednika Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije zbog, kako je obrazložio svoju odluku, sve veće centralizacije stranke, isključenosti iz odlučivanja o stranci i neodgovornog financijskog poslovanja stranke.

Na izbornoj skupštini Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije, održanoj u subotu, 10. ožujka u Samoboru, Stjepan Kožić je obraćajući se predsjedniku stranke Kreši Beljaku i delegatima rekao da je cijeli HSS-ov sustav i sve odluke sada podređene jednom čovjeku i do on u tome više ne želi sudjelovati, objavljeno je na internetskoj stranici Stjepana Kožića.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Krešo Beljak komentirao raspad koalicije "Rijeka pravde previše je moćna" Beljak reagirao na raskol u koaliciji zbog Milanovića: "Iskreno - žao mi je, ali..."

"Više sam puta tražio objašnjenja od gospodina Beljaka za njegove odluke, ali nikad nisam dobio jasne odgovore," rekao je Kožić.

Rekao je da je 2016. podržao predsjedničku kandidaturu Kreše Beljaka i time što je prihvatio mjesto potpredsjednika, vjerujući da će stranci vratiti utjecaj koji je imala u vrijeme Stjepana Radića, Vlatka Mačeka te Jože Pankretića, da će je demokraitzirati, osigurati svakom članu glas prilikom izbora na sve stranačke funkcije i da politiku stanke krojiti u suradnji sa svim članovima.

"Nažalost, moram vam priznati da sam pogriješio i da se osjećam prevareno! Od svih njegovih obećanja danih na izbornoj skupštini 2016. godine doživjeli smo samo suprotno,", rekao je Kožić i ustvrdio da se danas ne zna za što se HSS zalaže, da su statutarne promjene dovele do centralizacije stranke i njezina osipanja. Kazao je da se stranka od 40.000 članova svela na 8000.

Organizacijama su oduzeta financijska sredstva, financijska situacija je katastrofalna jer je stranka zbog neodgovornog poslovanja završila prošlu godinuu manjku od milijun kuna, a središnjica istovremeno povećava rashode za zaposlene za čak 75 posto u odnosu na 2016. godinu, rekao je Kožić.

"Osjećam da u takvoj situaciji ne mogu više obnašati dužnost predsjednika ŽO HSS, kao ni dužnost potpredsjednika stranke. Ukoliko me se ne izbaci zbog moje iskrenosti, ostajem član HSS-a za kojeg živim i radim već 22 godine, a na sve svoju dužnost potpredsjednika HSS-a dajem ostavku," rekao je Kožić.

Poručio je da će se u potpunosti posvetiti dužnostima župana i nastaviti voditi Zagrebačku županiju, na čijem je čelu je u petom mandatu, istaknuvši da je to razdoblje za Županiju bilo uspješno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene