Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pregovara i s drugima

Beljak u HSS primio političara optuženog za lažiranje prijetnji smrću: "Dobili smo značajno pojačanje"

Krešo Beljak i Stjepan Kovač
Krešo Beljak i Stjepan Kovač Foto: Damjan Tadic/Cropix
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izvijestio je u petak da se toj stranci pridružio bivši SDP-ovac i bivši gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, protiv kojeg je podignuta optužnica zbog lažiranja prijetnji smrću, no šef HSS-a uvjeren je da je on značajno pojačanje stranci.

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, izvijestio je da se stranci pridružio novi član. Riječ je o bivšem SDP-ovcu protiv kojeg je podignuta optužnica zbog lažiranja prijetnji smrću

"HSS od danas ima novog člana, samim time i Klub HSS-a i Radničke fronte pa nas je sad ukupno četiri. Riječ je zastupniku i bivšem gradonačelniku Čakovca Stjepanu Kovaču, kojeg imam čast pozdraviti i zahvaliti mu na ukazanom povjerenju”, kazao je Beljak na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasio se i Krešo Beljak Kome smeta metal festival? Lokalni HSS-ovac tvrdi da je riječ o sotonističkom koncertu: "Veličaju vraga i mračne sile"

Uvjeren je da je HSS s Kovačem dobio značajno pojačanje u III. izbornoj jedinici te da se imaju pravo nadati se dobrim rezultatima na predstojećim parlamentarnim izborima.

HSS ponovno ima tri saborska zastupnika, naglasio je, a najavio je i da to nije krajnji broj jer se razgovara s još nekim zastupnicima.

Kovač je zahvalio Beljaku na pozivu za ulazak u stranku, uz uvjerenje da će opravdati to povjerenje i to što su vidjeli potencijal u njemu, da mogu učiniti više na jačanju stranke.

Na pitanje nema li problem s tim što je protiv Kovača podignuta optužnica zbog lažiranja prijetnji smrću, Beljak je odgovorio da je predugo u politici da bi se osvrtao na 'čisto političke obračune' te da se o tome može razgovarati kad presuda bude pravomoćna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skočio kroz prozor "Neću se predati, sutra idem u rat!" Javio se kriminalac koji je progutao žilete i pobjegao policiji

"Živimo u državi u kojoj je na vlasti stranka koja je pravomoćno osuđena za kriminal i koja i dalje pljačka državu. I što god je netko napravio i što god mu se stavlja na teret, ne može biti ni približno onome što rade premijer i stranka na vlasti već 30 godina", poručio je Beljak.

Kovač, koji dosad nije baš bio osobito aktivan i svega se nekoliko puta javio za riječ, najavio je da će sada više aktivirati u Saboru, Klubu HSS-a, ali i na terenu III. izborne jedinice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene