Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stižu 'Bandićevi stanovi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Bandić otvorio je radove na prvom gradilištu zagrebačkog modela stanogradnje, a otvaranjem gradilišta u Sesvetama počinje dugoočekivani projekt gradnje tzv. Bandićevih stanova.

Iako Bandić već godinama najavljuje projekt gradnje povoljnih gradskih stanova koji će, prema njegovim izjavama, biti jeftiniji od POS-a, projekt počinje sutra s početkom gradnje naselja Sopnica - Jelkovec u Sesvetama, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dome, slatki dome Htjeli biste kupiti novi stan? Sjednite i pogledajte ove podatke Slika nije dostupna Bandiću je pitanje o Jelaviću ispod razine njegovog dostojanstva

Naime, prvo naselje zagrebačkog modela stanogradnje gradit će se prema projektima POS-a Sesvete, a Grad je za potrebnu projektnu dokumentaciju isplatio Ministarstvu prostornog uređenja, zaštite okoliša i graditeljstva 77 milijuna kuna.

Otkupom svih projekata i projektne dokumentacije uskoro će 2739 stanova i 931 poslovnih prostora biti sagrađeno u novom naselju Sopnica - Jelkovec, a sudeći po starim projektima POS-a, osim 53 zgrade gradit će se i dva dječja vrtića, osnovna i srednja škola s dvoranom i bazenom, kao i prije planirane crkva i tržnica.

Više od 30 renomiranih i posve mladih arhitektonskih biroa projektiralo je 53 kuće u sasvim novom naselju, a jedan od arhitekata POS kuće u Sesvetama sa 55 stanova, Saša Begović, kaže da je sretan što projekt napokon kreće.

- Sasvim je svejedno tko će graditi i kako će se naselje zvati, ali moram reći da mi je neopisivo drago što je Grad odlučio otkupiti POS-ov projekt jer će time Sesvete dobiti kvalitetnu i suvremenu arhitekturu, rekao je Saša Begović iz renomiranog studija 3LHD. Napominje da je nakon tri godine, koliko je prošlo od projektiranja, bio gotovo izgubio nadu da će se naselje ikada sagraditi.

Osim gradnje gotovo 3000 stanova u Sesvetama, Grad planira sagraditi još toliko stanova u Novom Zagrebu, Žitnjaku i Borovju, a Slavko Dakić, pročelnik gradskog ureda za strategiju rekao je da će cijena stanova, kao i svi detalji kreditiranja i mogućnosti prijave za te stanove biti prezentirani uskoro na posebnoj presici.

- Urbanistički natječaj za UPU Podbrežje u Novom Zagrebu je gotov, a tamo se planira graditi više od 2000 stanova. U tijeku su i dva urbanističko-arhitektonska natječaja za stanove na dvije lokacije na Borovju te jedan natječaj za Žitnjak, rekao je Slavko Dakić, objasnivši kako će novi tzv. Bandićevi stanovi biti na mjestu stare tvornice Munja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene