Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripazite

Stiže velika promjena vremena: Pripremite se na pljuskove i grmljavinu

Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, ilustracija - 5
Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Čini se da je ljetu stigao kraj. Popodne i navečer postoji mala vjerojatnost za slabu kišu ili poneki pljusak, osobito na zapadu zemlje, dok se prava promjena vremena očekuje u četvrtak, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod.

U Hrvatsku stiže velika promjena vremena. Popodne i navečer može pasti malo kiše, a prava promjena vremena uz lokalne pljuskove očekuje se u četvrtak, izvijestio je DHMZ. 

Za sutra je za cijelu Hrvatsku, osim za srednju i južnu Dalmaciju, upaljen žuti alarm zbog mogućeg grmljavinskog nevremena.

Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, ilustracija - 5 Upozorenje DHMZ-a (Foto: Screenshot)

Hrvatska danas

Pretežno ili djelomice sunčano, vrlo toplo i vruće. U drugom dijelu dana mjestimice više oblaka, a navečer postoji mala vjerojatnost za slabu kišu ili poneki pljusak, osobito na zapadu zemlje. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 27 do 32 °C.

Pročitajte i ovo Ilustracija porast broja zaraženih Korona se vratila: Ovo su najvažnije informacije koje morate znati

Hrvatska sutra 

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, mjestimice s kišom te pljuskovima praćenim grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženi. Glavnina kiše očekuje se u drugom dijelu dana, bit će češća u zapadnijim područjima, a u Slavoniji te osobito Dalmaciji mogla bi ponegdje izostati.

Pročitajte i ovo Zlostavljanje konja Uznemirujuća snimka Užas kod Karlovca: Brutalno premlaćivali konja, a svoje iživljavanje prenosili uživo na Facebooku

Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Na Jadranu slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, prema kraju dana mjestimice jaka bura. Najniža temperatura zraka između 12 i 17 na kopnu, na Jadranu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna većinom od 26 do 30 °C.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene