Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Hrvatsku je stiglo obrazloženje presude kojom je sud u Patrasu kaznio kapetana Laptala sa 14 godina zatvora i 200 tisuća eura. Obrana je obrazloženjem zgrožena jer ni taj dokument ne dokazuje kapetanovu krivnju za drogu koja se našla na njegovu brodu.


Navodi se da je brod iz ekvadorske luke isplovio čistoga tereta, a kokain je vjerojatno ukrcan s brodica tijekom plovidbe kanalom ili kasnije u plovidbi. 

Vezani članci Droga Vidio policajce pa se prepao i skočio u rijeku, oni skočili za njim i otkrili što ga je nagnalo na taj čin Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga PNUSKOK-a Stručnjak otkriva što se krije iza većeg krijumčarenja kokaina i poručuje: "Ovo nije prvi slučaj. Krijumčari proučavaju gdje su najslabije točke"

>> Stigao dio pismene presude Laptalu

>> Laptalo: Dragunova izjava zvuči opasno, kao prijetnja

>> Lloyd's List: Laptalo će dugo čekati na razmatranje žalbe

Za tu tezu iskoristili su certifikat ekvadorske policije koja je nakon pregleda broda potvrdila čist teret. Tajnik sindikata pomoraca Predrag Brazzoduro smatra da se obrazloženje ne temelji na dokazima nego pretpostavkama koje nemaju veze s pomorskim pravilima, brodskim prijevozom ni zdravim razumom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju