Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stigao dio pismene presude Laptalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH) Predrag Brazzoduro potvrdio je danas u telefonskoj izjavi da je iz suda u grčkom gradu Patrasu stigao dio pismene presude kapetanu Kristi Laptalu, osuđenom nepravomoćno sredinom srpnja na 14 godina zatvora zbog, kako je naveo sud, krijumčarenja kokaina na brodu.

Brazzoduro je kazao kako Laptalovi odvjetnici i SPH očekuju da stigne cjelokupni tekst presude kako bi mogli pripremiti žalbu uz pomoć stručnjaka koji su angažirani da pomognu u 'Laptalovu slučaju'.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Potpredsjednik SPH također je potvrdio kako u pristiglom dijelu pisane presude nema novih elemenata, odnosno da ništa nije drastično drukčije od onoga što je navedeno tijekom suđenja.

'Sama sudska presuda (na 14 godina zatvora) i argumenti nemaju veze sa zdravom pameću', istaknuo je Brazzoduro ocijenivši kako se elementi na kojima se temelji presuda ne mogu nazvati dokazima i argumentima.

Do sada nije pristigao cjelokupni tekst presude suda u Patrasu jer još nije preveden s grčkog, te će Laptalovi odvjetnici zahtijevati da se dostavi sav tekst u što kraćem roku makar i nepreveden, kazao je Brazzoduro.

Suđenje kapetanu Kristi Laptalu, koji je s još dvojicom članova posade optužen za krijumčarenje 51 kilograma kokaina, trajalo je dva dana nakon što je Laptalo proveo više od godine dana u pritvoru a početak suđenja dva puta odgađan. Kokain je pronađen u kutijama s deklariranim teretom bananama iskrcanima s broda 'Coral Sea', kojem je on bio zapovjednik.

Uhićeni su u grčkoj luci Egionu u srpnju 2007. Uz zatvorsku kaznu, Laptalo je kažnjen i s 200.000 eura novčane kazne, a druga dvojica optuženih, prvi časnik Konstantin Metelev i vođa palube Narcis Garcia, oslobođeni su optužaba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene