Stigla nam je promjena vremena. Stigli su obilna kiša, tuča i snažan vjetar.

Galerija


Stigla nam je promjena vremena - hladnija temperatura uz kišu i pljuskove koji su lokalno izraženiji. Na zapadnom dijelu zemlje temperature su pale ispod 20 °C.

Tuča i kiša poplavile dijelove Šibenika

Vezani članci Kiša u Dubrovniku - 4 Nevrijeme u Dalmaciji: U Kninu bujica na ulicama, a u Splitu snažan vjetar rušio grane i oštetio vozila Posljedice nevremena u Rovinju - 3 Zbraja se šteta nakon nevremena koje je pogodilo Rovinj i okolicu: "Užas, to je bilo kao slapovi Krke, sve je nosilo sa sobom"

Obilna kiša s tučom pala je u Šibeniku. Šahtovi nisu uspjeli primiti svu vodu pa se ona slijeva prema podzemnoj garaži ispod Poljane.

"11 min je padala kiša. Jedanaest! Forsiranje bogatih projekata je trade mark ove gradske uprave! Zanemarivanje potreba i kvalitetnijeg života svih Šibenčanki i Šibenčana je nešto što ova gradske vlast radi vrhunski. Nadam se da ćemo izdržati još ovih nekoliko mjeseci njihove vlasti, a onda ćemo svi zajedno graditi #našŠibenik Ovako izgleda garaža", napisao je šibenski SDP-ovac Tonči Restović.

 Bolje nisu izgledale niti ulice Šibenika.

U dijelovima Šibenika pala je i tuča.

Snažno nevrijeme na području cijele Hrvatske

Podsjetimo, za područje cijele Hrvatske, izuzev dubrovačkog područja označen je ranije narančasti alarm što znači da je vrijeme opasno. Za Dubrovnik i okolicu označen je žuti alarm, odnosno potencijalno opasno vrijeme.

Veliko nevrijeme uz grmljavinske pljuskove i olujan vjetar očekuje Jadran i priobalje. Na Kvarneru, u Velebitskom kanalu, Dalmaciji i u Istri očekuju se olujni udari vjetra do 95 km/h.

Izdano je i upozorenje za pomorce zbog visokih valova, a moguć je i nastanak pijavica.

Riječko, dubrovačko i splitsko područje očekuju udari vjetra do 65 km/h uz obilnu kišu i lokalno izraženije pljuskove s grmljavinom te moguće nevere praćene tučom i olujnim udarima vjetra.

U unutrašnjosti zemlje se očekuje obilna kiša uz grmljavinske pljuskove. Područje Zagreba i okolice očekuje obilna kiša uz vjetar do 65 km/h i lokalno izraženije grmljavinske pljuskove.

Sutra smirivanje vremena

Sutra, u prvom dijelu dana, očekuje nas pretežno oblačno mjestimice s kišom, ponegdje na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, piše DHMZ.

Od sredine dana očekuje se smirivanje pa će u većini predjela poslijepodne prevladavati sunčano. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a na Jadranu, osobito u Dalmaciji vrlo jak sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu duž obale i bura.

Najniža temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu od 16 do 20, a najviša uglavnom između 19 i 24, na Jadranu od 24 do 27 °C.