Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi ministar i potpredsjednici

'Steže se Sanaderova davilica oko vrata Kosor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čačić smatra da najnovija kadrovska križaljka pokazuje jačanje Sanadera.

Đuro Popijač je iz poduzetničkih voda i zna stanje hrvatskog gospodarstva, to je vrlo dobro jer će odmah moći prionuti na posao. Popijač na čelu HUP-a imao iste zahtjeve kao i sindikati nužne za pokretanje gospodarstva koja je tražio od Vlade. Zanima me hoće li i kao ministar gospodarstva ustrajati u njima', upitao se Ozren Matijašević, predsjednik Hrvtske udruge sindikata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovor na optužbe sindikata 'Ne mogu premijerka i ministar hodati po svijetu i tražiti tržište' Slika nije dostupna Svoje mjere ima i HDZ Koji su aduti oporbe za oporavak gospodarstva?

Vijest da se Borislav Škegro vraća u politiku kao dio novog savjeta za gospodarstvo Matijašević ne odobrava. 'Ipak je Škegro jedan od krivaca zbog kojih se zemlja danas nalazi u ovako teškom gospodarstvenom stanuju', kaže Matijašević. Vijest da su Darko Milinović i Ivan Šuker novi potpredsjednici Vlade Matijašević je za Dnevnik.hr ocijenio pozitivnom, sve dok to ne kumulira nove troškove

Čačić: Opet jača Sanaderov utjecaj

'Promjene u Vladi pokazuju da se zapravo ništa važno ili novo nije dogodilo, nego i dalje vlada situacija labilne ravnoteže. Iz imenovanja potpredsjednika Milinovića i Šukera jasno je da se, s jedne strane, steže 'davilica' Ive Sanadera oko vrata premijerke Kosor i njegov utjecaj opet jača, a s druge je dokazana nesposobnost ove Vlade dodatno podcrtana i nagrađena', kaže Radimir Čačić, predsjednik HNS-a.

>> Popijač ministar, Milinović i Šuker potpredsjednici!

Čačić naglašava da je novi ministar gospodarstva osoba bez političkog utjecaja i snage te da se radi o imenovanju čiji je prvenstveni cilj je utišati kritike rada Vlade koje su dolazile uglavnom od Hrvatske udruge poslodavaca, s obzirom da sindikati nisu bili u stanju ozbiljno prigovoriti katastrofalnom stanju gospodarstva do kojeg nas je dovela politika HDZ-ovih Vlada.

>> 'Napokon ministar gospodarstva s iskustvom'

>> 'Popijač je smokvin list za nesposobnu Vladu'

Jeste li zadovoljni novim imenovanjima Jadranke Kosor?

  • Da
  • Ne
  • Svejedno mi je

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene