Sutkinja Trgovačkog suda u Rijeci prihvatila je prijedlog ministra gospodarstva Darka Horvata da 3. maj ne ide u stečaj te je odluka o tom pitanju odgođena i treći put zaredom.

Galerija


Pitanje stečaja 3. maja odlučivat će se tako na idućem ročištu, koje je zakazano za 28. ožujka, prenosi N1.

Vezani članci Krešo Beljak (Foto: Dnevnik.hr) Beljak oštro o odgodi stečaja Uljanika: "Jeste li sumnjali u nešto drugo? Odluka će biti kad to bude odgovaralo HDZ-u" Predstavnici CSIC-a u Uljaniku (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Završio sastanak s Kinezima: "Zainteresirani su za tehnologiju, o novcu nismo pričali", Sindikati: "Pozdravljamo svakog investitora"

Odgodu stečaja očekivali su i radnici brodogradilišta te predstavnici njihovih sindikata.

Slučaj čitave grupacije Uljanik pred samim je krajem. Predsjednik Jadranskog sindikata od Vlade očekuje da će na sljedećoj sjednici, u petak, podržati prijedlog programa restrukturiranja Uljanika jer je, kako je rekao, "to zasigurno bolje rješenje nego ugasiti ovo brodogradilište".

"Prihvati li se taj prijedlog, očekujemo da će doći do isplate rescue aid kredita i privremenog financiranja radnika odnosno podmirenja troškova prema vjerovnicima, a sve to u očekivanju potvrde Europske komisije. Po tom scenariju radnicima bi zaostale plaće mogle sjesti na račun u idućih desetak dana," rekao je čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Brkić: Uljanik je jedan od obrazaca vladavine IDS-a u Istri

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je u utorak da je u slučaju Uljanika država dala previše jamstava istaknuvši kako je Uljanik jedan od obrazaca vladavine IDS-a u Istri.

"U svakom slučaju treba napraviti itekako kvalitetnu analizu. Država je dala previše jamstava. Nažalost, ta jamstva koja su data, data su neposredno prije izbora 2015. kada je na vlasti bio SDP i Zoran Milanović s ciljem da se pomogne IDS-u", rekao je Brkić novinarima ispred Banskih dvora prije sastanka koalicijskih partnera.

Istaknuvši kako je Uljanik jedan od obrazaca vladavine IDS-a u Istri poručio je da je sada vrijeme da se tome kaže dosta te se na kvalitetnim i realnim osnovama kaže može li država pomoći ili ne.