Željko Reiner i Nenad Stazić, arhiva
Željko Reiner i Nenad Stazić, arhiva Foto: Marko Lukunic/Pixsell

Zastupnik Nenad Stazić (SDP) izjavio je u četvrtak kako smatra da potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, koji je član Reda vitezova Svetog groba Jeruzalemskog, ima problem jer u imovinskoj kartici nije prijavio to članstvo.


"Jedna je od zadaća toga reda opstanak kršćana na Bliskom istoku i pronalazak donacija. Mislim da vitez Željko Reiner ima problem, nije prijavio da je član tog viteškog reda, a osim toga, ako je njegova zadaća prikupljanje donacija i on ih stvarno prikuplja, je li to trgovina utjecajem?" upitao se Nenad Stazić.

Vezani članci Željko Reiner Reiner oštro o prijedlogu Radničke fronte kojim bi radnici dobili slobodan dan ako praznik pada za vikend: "Ne znam bih li se smijao ili plakao" Slika nije dostupna FOTO Branitelji ponovili zahtjeve i izviždali pismo premijera Milanovića

Naglasio je kako bi to trebalo ispitati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

SDP-ov je zastupnik to problematizirao u vremenu koje je u Saboru rezervirano za slobodne teme, a ponukan ostavkom glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića. "Jelenić je morao odstupiti kad se ustanovilo da je mason. To je u redu, ne može se biti član tajne organizacije i glavni državni odvjetnik", rekao je.

Upitao se zašto se dopušta da neki dužnosnici mogu biti članovi neke organizacije, a drugi ne. Očekujem od predsjednika Sabora, premijera, predsjednika HDZ-a, Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da se o ovome izjasne, rekao je Stazić. (Hina)