Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelji, budite hrabre!

Statistike protiv Papinih poruka: Svaki peti brak u Hrvatskoj propada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa je posebno ohrabrio hrvatske obitelji i misnim slavljem na Hipodromu slavio se i Prvi nacionalni dan katoličkih obitelji.

U vremenu razjedinjenosti, poručio je Sveti Otac, zajedništvo je itekako bitno. Nažalost, stižu poražavajuće statistike - sve je manji broj sklopljenih brakova, a sve veći broj razvoda. Poruke Svetog Oca slušale su se s pozornošću i među brojnim obiteljima bili su i obitelj Vucković iz Samobora. Dan poslije prepričavaju se dojmovi. Papine poruke već žive, ali svjesni su da suvremene smjernice društva nameću neka nova pravila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četvero djece Prvu pomoć zatražilo 59 hodočasnika Slika nije dostupna 'Zajedno u Kristu' Josipović sa suprugom na Papinoj misi

Jozefina Vucković smatra kako je obitelj danas jako u krizi i da je teško odgajati u današnjem svijetu djecu. Najstarijem članu Vuckovića trendovi koji se mijenjaju s godinama posebno teško padaju. 'Danas se zaljube, idemo se oženiti, nakon godinu dvije se rastave. Nije to to. Ja sam 43 godine preživio sa svojom pokojnom suprugom. Bilo je svašta, ali je molitva bila važna', kaže Tomo Vucković.

I statistike pokazuju poražavajuće podatke. Broj sklopljenih brakova se smanjuje, na godinu ih je oko 22 tisuće, dok se broj razvoda povećava i iznosi nešto više od pet tisuća. Točnije svako peta osoba se razvodi, a sve kasnije stupa se u brak, prosjek tridesete. 'Mladi ljudi ne mogu riješiti svoj stambeni problem, nesigurna zaposlenost, pa onda odlažu brak za neka druga vremena, bolja vremena', kaže demograf Akrap.

Papine poruke sigurno neće promijeniti sadašnje statistike, ali mnoge će natjerati da o njima barem razmisle.
'Drage obitelji, budite hrabre', poručio je Papa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene