Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krčki biskup mons. Valter Župan želi da se revidira zakon koji dopušta abortus.


Krčki biskup mons. Valter Župan, predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za obitelj, danas je na zagrebačkom Hipodromu poručio Svetome Ocu kako mnoštvo okupljeno pred njim svjedoči da su nepovredivost života, brak i obitelj bili njihovo vjekovno opredjeljenje na kojemu kane graditi i svoju budućnost, te pozvao na revidiranje zakona koji dopušta prekid trudnoće. 'Sveti Oče! U ime okupljenih vjernika izričem Vam zahvalu što ste došli u Hrvatsku i predsjedali slavlju našega prvoga Obiteljskog dana i tako pridonijeli da se konačno čuje glas hrvatskih katoličkih obitelji. Ovo mnoštvo koje je pred Vama čvrsto prianja uz nauk o nepovredivosti života, o braku i obitelji kojega Vi neustrašivo naviještate. Mi smo zato danas i došli ovamo da Vam posvjedočimo kako je to bilo naše vjekovno opredjeljenje i da na njemu odlučujemo graditi i svoju budućnost', kazao je Župan.

Obiteljima prijeti srozavanje

Vezani članci Slika nije dostupna Josipović sa suprugom na Papinoj misi Slika nije dostupna 'Drage obitelji, radujte se očinstvu i majčinstvu!'Napomenuo je da je hrvatski narod kroz trinaest stoljeća u svojoj domovini proživljavao duga teška razdoblja, da je bio na braniku Europe te postao predziđe kršćanstva u ovom dijelu svijeta. 'Ali to smo smogli zato jer su nam obitelji bile utemeljene na čvrstim vrednotama evanđelja, pa smo bili slični kući utemeljenoj na stijeni koja se ne ruši kada dođu oluje, a oluja je bilo uistinu mnogo. Ima ih i danas. Sveti Oče! Svjesni smo da i danas braku i obitelji prijeti srozavanje njihove stabilnosti. Promiču se oblici zajedništva života koji nemaju nikakav temelj u europskoj kulturi i pravnoj baštini, a upravo se na stabilnosti obitelji i na kršćanskim vrednotama temeljila izgradnja civilizirane Europe i naše Hrvatske koja je od uvijek sastavni i neodvojiv dio Europe. Čvrsto smo uvjereni da se na tome temelji i naša budućnost', poručio je.

Da djeca imaju 'mamu i tatu'

Župan je naglasio da, ako se danas svim priznaje pravo na slobodno izražavanje svojih stavova, onda katolički vjernici izjavljuju da, predstavljajući većinu hrvatskog naroda i građana Hrvatske, imaju neotuđivo pravo da žive te javno iznose i navještaju vrijednosti po kojima im je darovan život.

"Imamo pravo i hoćemo da djeca svoje roditelje mogu nazivati prirodnim imenom 'mama' i 'tata'. Ona imaju naravno pravo da pred svima posvjedoče da imaju oca i majku koji su im podarili život. Imamo pravo i želimo da oni koji nama upravljaju promiču život i da se konačno revidira zakon iz nekih, željeli bismo vjerovati, prošlih vremena o prekidu ljudskog života, i da se ne naziva napretkom ono što vodi u smrt', poručio je Župan uz veliki pljesak vjernika. (Hina) 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju