Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradsko vijeće kaže - sad će!

Žive pored vodenog parka, a nemaju vode: ''Susjed već devet godina čeka''

Ni manje od jednog kilometra od poznatog Aquaparka Adamovec nalazi se ulica Antolkovići u Sesvetama. A stanovnici baš te ulice muku muče jer nemaju priključke za vodu i plin, a problem im predstavlja i neasfaltirana cesta.

Žive samo nekoliko stotina metara udaljeni od poznatog vodenog parka u Sesvetama, ali stanovnici ulice Antolkovići već desetljećima nemaju priključke za vodu ni plin, a niti cesta im nije u najboljem stanju.

Bernarda Podvorec, jedna od stanovnica ulice, kaže da su se obratili svim institucijama, no bezuspješno.

''Vodu prvo nismo mogli dobiti jer nije bilo dovoljno jakog pritiska za dovod vode pa je to riješeno, ali nas cijelo vrijeme zavlače da treba ovo i ono, a sve imamo. Asfalta nemamo, sve je blato. A plin? Kakav plin?'' kaže nam ogorčena stanovnica.

Godinama čekaju priključke

''Mi smo mlade obitelji i željeli bismo vodu, kanalizaciju, plin. Vodu imamo iz osobnih bunara. Mjesni odbor kaže – čekajte. Čekamo već 10 godina'', govori i dodaje da je njezina obitelj osigurala sve priključke u svojoj kući te prošle godine u lipnju predala zahtjev za vodu i plin. Jedan od susjeda, tvrdi, priključivanje na vodu čeka već devet godina. Kaže i kako susjedna ulica pak ima sve priključke godinama.

Pročitajte i ovo Polovina Hrvata nema vodovod - 4 pritužbe na vodovod obrovac Mjesecima čeka priključak za vodu i nije jedini: "Pomislio sam da to rade namjerno da ih se malo podmaže"

Kontaktirali smo Gradsko vijeće Sesveta, iz kojega kažu da je riječ o problemu koji se aktivno rješava.

''Problem vode u ulici Antolkovići bilo je goruće pitanje za sve mjesne odbore do današnjeg dana. Moram napomenuti da je aktualni Mjesni odbor s radom počeo prije pola godine i odmah se uključio u rješavanje problema navedene ulice. Konkretna rješenja su se počela nazirati prošle godine kada su Vodovod i odvodnja, odnosno javna nabava u dugom pokušaju, izabrali izvođača za hidrostanicu Turčinov put. U siječnju je bio tehnički pregled i za informaciju o istom obratite se vodovodu.

Kada bude izdano rješenje o ispravnosti hidrostanice, moći će početi izvođenje priključaka. Mjesni odbor ni Gradska četvrt nisu nadležni ni za priključke na mrežu ni rokove'', kaže predsjednik Slavko Matoic i dodaje da će ''nakon 11 godina i pregršt problema konačno i zadnja ulica u Adamovcu uskoro biti opskrbljena vodom''.

''Nema blata, to je pijesak''

Na pitanje o rupama u asfaltu, koji nam je snimila stanovnica ulice, Matoic kaže da na cesti nema blata, nego ''samo pijesak s bankine''. ''Asfaltiranje će biti moguće nakon izvedenih priključaka vode i plinske mreže za koju smo plan proslijedili Gradskoj četvrti Sesvete, koja bi ga trebala proslijediti Gradskoj plinari'', zaključio je Slavko Matoic.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene