Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prometna prognoza

Planirate nekamo za produženi vikend? Gužve su posvuda, evo što vas čeka na cestama

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Goran Mehkek/Cropix Kolone na cestama, ilustracija - 1 Kolone na cestama, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kolone na cestama, ilustracija - 2 Kolone na cestama, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kolone na cestama, ilustracija - 3 Kolone na cestama, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kolone na cestama, ilustracija - 4 Galerija 1/5 >>
Hrvatski autoklub objavio je prometnu prognozu za produženi vikend.

Hrvatski autoklub u večernjim je satima objavio da je pojačan promet na gradskim cestama, obilaznicama, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka te na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom na izlasku iz zemlje gdje su zabilježena duža čekanja.

Pred naplatnom postajom Zagreb istok u smjeru Lipovca kolona je oko 4 km; zastoji su i kolone u zoni radova između naplate Zagreb istok i čvora Križ u smjeru Lipovca.

Hrvatski autoklub u svojoj prometnoj prognozi za produženi vikend piše da se tijekom subote pojačan promet očekuje na izlazima iz gradova, te na autocestama A1 Zagreb-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru juga odnosno mora, autocesti A3 Bregana-Lipovac, A2 Macelj-Zagreb u oba smjera, Istarskom ipsilonu i na državnim cestama (DC1) Ličkoj i (DC8) Jadranskoj magistrali.

Od zona s radovima iz HAK-a ističu onu na autocesti A3 Bregana-Lipovac, odnosno dio zagrebačke obilaznice od Jakuševca do Kosnice, te dio od naplatne postaje Zagreb Istok i čvora Križ, i na državnim cestama DC1 kroz mjesta Vukmanički Cerovac i Tušilović, te DC8 Jadranskoj magistrali kroz mjesta Stobreč i Omiš. 

Radova će biti i na autocesti A1 između čvora Zadar Istok i čvora Benkovac u oba smjera, a trajati će do 4. svibnja. Zbog radova vozit će se jednom trakom i kod čvora Split u smjeru Zagreba. 

Pročitajte i ovo Ilustracija, povorka za 1. svibnja Pala odluka Prekid tradicije: Sindikati otkazali povorku za 1. maj

Povodom međunarodnog praznika rada (1.svibnja) zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (osim na autocestama i državnoj cesti DC1):

  • 29. i 30.travnja od 15:00 do 23:00 sata i
  • 1.svibnja od 14:00 do 23:00 sata.

Pročitajte i ovo Prvomajska proslava Praznik rada Velika prvomajska proslava na Maksimiru: Tomašević pozvao građane na grah i štrukle, otkrio tko će nastupiti

Gužve se na glavnim cestama očekuju i u popodnevnim satima samog dana praznika, u ponedjeljak 1. svibnja, i to na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru unutrašnjosti, te na A3 Bregana-Lipovac u smjeru Slovenije.

Prije nego što krenete na put, stanje na graničnim prijelazima možete provjeriti OVDJE, a stanje na cestama OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene