Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski autoklub

Što nas čeka na cestama za produženi vikend? "Treba biti izuzetno oprezan u prometu"

Aktualno Galerija Vanja Margetić, reporter Nove TV Vanja Margetić, reporter Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Irena Belamarić Irena Belamarić Foto: DNEVNIK.hr Stanje u prometu Stanje u prometu Foto: DNEVNIK.hr +0 Stanje u prometu Galerija 1/4 >>
Za produženi vikend očekuju se gužve na hrvatskim prometnicama, a o očekivanom stanju na cestama govori gošća Dnevnika Nove TV Irena Belamarić.

Reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić razgovarao je s Irenom Belamarić iz Hrvatskog autokluba o stanju na cestama. 

"Prvi dan ljeta ujedno je i uvertira za još jedan produženi vikend. Mnogi su to uspjeli spojiti, mnogi su krenuli u poslijepodnevnim satima pa je prema morskim destinacijama bilo nešto pojačanog prometa", rekao je reporter. 

Situacija se u večernjim satima poboljšala, kazala je Belamarić. "Naravno da s povećanjem broja vozila dolazi i do većeg broja prometnih nezgoda i nesreća.

Moram priznati da je tako i bilo tijekom dana pa se nažalost formirala kolona na jednom dijelu autoceste A1 - kod čvora Zdenčina došlo je do zapaljenja vozila, a nakon toga i prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo više vozila. Stvarno treba biti izuzetno oprezan u prometu i treba paziti na sigurnosni razmak između vozila.

Bila je i kolona na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Buzina te čvora Zagreb zapad, ali u kasnim poslijepodnevnim satima puno je bolja situacija", rekla je Belamarić u Dnevniku Nove TV.

Što se tiče uobičajenih gužvi za produženi vikend, trendovi se mijenjaju, dodala je. 

"Promet je jedna živa stvar, pa se tako i to mijenja. Vjerujem da bi najvjerojatnije i ovaj vikend moglo biti dosta vozila - turistička smo zemlja, pa se može očekivati i veći broj vozila na našim cestama", rekla je.

Pročitajte i ovo Prijavljen profesor u slavonskoj školi Skandal u slavoniji Zašto djeca često ne prijavljuju zlostavljanje? "Uvijek se radi o osobama od povjerenja i autoriteta"

Tijekom dana bilo je gužve i na granicama s BiH te Srbijom. "Ima dosta vozila, osobito na ulazu u zemlju - Slavonski Brod, Stara Gradiška, Županja, Maljevac, Ilok, na Bajakovu. Vozači koji su zvali su zadovoljni i sve je bilo u najboljem redu", rekla je Belamarić iz Hrvatskog autokluba.

Kazala je i što činiti po pitanju visokih temperatura.

"Korištenje rashladnog uređaja u vozilu stvara stvarno ugodnu atmosferu, ne treba to zlorabiti, ali je čisto ugodno kada su u pitanju visoke temperature. Dosta vode, dosta tekućine, na odmor krenuti odmorni - naravno, bez korištenja alkoholnih pića i medikamenata koji smanjuju vozačku sposobnost", zaključila je gošća.

Pročitajte i ovo Podmornica OceanGate - 1 Jezivo Postupno gušenje, hipotermija i napadaji panike: Posljedice koje ima zarobljavanje u podmornici su prestrašne

Reporter Vanja Margetić dodao je da treba obratiti pozornost i na životinje koje znaju lutati hrvatskim prometnicama. "Polako i oprezno. Produženi je vikend pred vama pa bi bilo najljepše i najbolje doći do destinacije mirno i sretno", kazao je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene